15. februar 2012

SPA deg i Sverige

Fra tradisjonelt å være et sted hvor det finnes vann med antatt helsebringende egenskaper, har spa utviklet seg til å ta mange ulike former. Svenskene kastet seg på spatrenden før oss nordmenn, og kan skryte av en lang tradisjon med spabehandlinger som har vært tilgjengelig i Sverige helst siden 1600- og 1700-tallet. Ikke minst utviklet våre naboer i øst på 1800-tallet sin klassiske svenske massasje, som de siden har vært viden kjent for. Svensk massasje har blitt den mest kjente massasjeformen i Vesten, og benyttes til alt fra generell avspenning til lindring av spesifikke problemer.
I dag representerer spa for mange et lite pusterom i hverdagen, en nytelse som bringer et snev av luksus inn i travle dager. Det finnes behandlinger og omgivelser tilpasset ethvert ønske og behov, og nedenfor presenterer vi noen av Sveriges mest unike spaopplevelser.

Hopp i havet på Bokenäs SPA:
Nord for Orust i Bohuslän, omgitt av en strandtomt på hele 360.000 kvm, ligger resorten Bokenäs. Det er sjeldent man opplever å disponere et hav alene, men det kan man altså dersom man besøker denne idylliske beliggenheten. I private hytter med sjøutsikt kan man lade batteriene og nyt sprellende fersk fisk og skalldyr fra havet rett utenfor – både før og etter avslappende kroppsbehandlinger.

Blant høydepunktene på Bokenäs egne spaanlegg er velværebassenget med fossefall, vannloungen med åpen peis, de varme vannkildene – i tillegg til en lang rekke skjønnhetsbehandlinger og massasjer. De med lopper i blodet kan teste treningsfasilitetene med sjøutsikt eller delta i gruppetreninger innen Yoga, pump og core. Avslutt økten med en dukkert i en av Sveriges flotteste panoramabadstue.

For mer informasjon, besøk www.bokenas.com

Romantiske Färna Herrgård & SPA
Färna Herrgård ligger en liten time fra Stockholm og byr sine gjester på en liten oase av velvære, sjarm, luksus og vakker arkitektur. Også de kulinariske opplevelsene står høyt i kurs på Färna, når kjøkkensjefen Inga-Lena Eriksson tar sine spisegjester med på en reise gjennom Bergslagens dype skoger, myrer og skogstjern. Menyen speiler de ulike årstidene, med råvarer fra utvalgte lokale meierier, gårder og hager.

Färna Spa er ikke verdens største spa, men scorer høyt på romantikk. I omgivelser som bidrar til søt musikk kan man utfordre partneren til et forfriskende bad, slappe av i badstuen eller bestille duo-behandlinger for å nyte tilværelsen sammen. De som ønsker litt ekstra luksus for seg selv, har muligheten til å trekke seg tilbake i herregårdens egen spa-suite som rommer både boblebad, steambadstue og varme stenheller man kan få en profesjonell helkroppsskrubb på.

For mer informasjon, besøk www.farnaherrgard.se 
 
 
Melkesyre og Champagne på Selma SPA
I Sunne i Värmland ligger et av Nordens største og mest eksklusive spahoteller og frister med sitt brede utvalg av behandlinger. På hotellet hersker det stor bevissthet rundt matens betydning for et sunt og aktivt liv, noe som gjenspeiles i menyen med økologiske og lokalt dyrkede råvarer.

Selma Spa er blant mange ansett som en av kronjuvelene i den svenske spaverdenen. Her kan man nyte en miks mellom, trening, spa og gode matopplevelser, med skreddersydde behandlinger etter egne ønsker og behov. Terapeutene er spesialutdannet innenfor ulike fagfelt, og kan guide oss gjennom effektfulle produkter for både ansikt og kropp. Med fokus på helhetlig velvære tilbyr Selma SPA avkobling, spabehandlinger, god mat og drikke – eller som de selv kaller det, Mjölksyra & Champagne.

For mer informasjon, besøk www.selmaspa.se 

Bohuslänsk tangbad på Sjögården SPA
Til Sjögården reiser de som ønsker å kombinere sjarmerende overnatting med spa-opplevelser og grønne friluftsaktiviteter. Etter en runde på en av de mange golfbanene i tilknytning til hotellet, kan du be kokkene trylle frem et herremåltid basert på fangst fra skjærgården rett utenfor.

På spaavdelingens 600 kvm kan man boltre seg i alt fra basseng og badstue til treningsfasiliteter og behandlingsrom. I tillegg til et komplett utvalg av velgjørende behandlinger står man fritt til å teste ut et av de tradisjonsrike, utendørs tønnebadene, ekte Bohuslänsk tangbad, saltskrubb og ulike duo-behandlinger. De som sitter igjen med enda mer overskudd kan sammen med andre energibomber roe kroppen med Yoga, vanngymnastikk eller Qigong.

For mer informasjon, besøk www.sjogarden.se
 
 
Velrennomert spa-ritual på Sankt Jörgen Park Spa
Sankt Jörgen Park Resort ligger rett i inngangen av Göteborg, og representerer en moderne country club hvor aktiv livsstil møter deilig avkobling. Sankt Jörgen kan friste med en unik utsikt over storbyens skyline, eller testing av ferdigheter på deres 18-hulls golfbane – alt etter interesser og ønsket aktivitetsnivå.

Det er allikevel spaavdelingen Sankt Jörgen er best kjent for. De har nylig blitt nominert til å besitte Sveriges beste spa-ritual, inspirert av ayurvedisk filosofi. Ayr-Veda er kjent som et av verdens eldste naturlige helsesystemer, og har et helhetlig syn på menneskers liv og helse. Her heter det at god energi skapes gjennom balanse. Med dette som utgangspunkt får gjestene skreddersydde opplevelser, som består av trening, aktiviteter og behandlinger etter ønske.

For mer informasjon, besøk www.sanktjorgenspa.se
 
Newport-assosiasjoner på Stenungsbaden Yacht Club
Rett i vannkanten utenfor Göteborg, med interiør i delikat Newport-stil, ligger klassiske Stenungsbaden Yacht Club. Et mekka for båtturister og seilere, og ikke minst et yndet fristed for de som ønsker litt luksus med saltvann i luften.

Helt siden 1870-tallet har besøkende tatt turen innom Stenungsøyen for å koble av og nyte det gode liv. Stenungsbaden Yacht Club har tatt dette et skritt videre, med treningsfasiliteter, flere ulike bassenger og saunaer, i tillegg til et bredt utvalg velgjørende behandlinger. Forestill deg en miks mellom roklubben på Harvard og et luksuriøst hjem i Hamptons, så er du der.

For mer informasjon, besøk www.stenungsbaden.se 
 
Sveriges eneste sjøvannsspa på Varbergs Kurort
Med havet rett utenfor døren ligger Varbergs Kurort og byr inn til Europas beste spa. Anlegget har vært en kilde for helse og velvære helt siden 1811, da Svartekällan, en kilde med mineralholdig vann, ble oppdaget ved Apelviken. Funnet har vært en stor lykke for Varbergs Kurort, som kan smykke seg med tittelen som Sveriges eneste sjøvannsspa. Naturlig sjøvann og tang fra Kattegat er hovedingredienser i Varbergs brede utvalg av aktiviteter, spa- og livsstilsbehandlinger for alle gjester.

En avslappende spabehandling toppes best med en velsmakende middag på restaurant Salt & Vatten, og en god natts søvn i en av Varbergs Kurorts luksuriøse Hästens-senger.

For mer informasjon, besøk www.varbergskurort.se 
 
 Til redaksjonen:
Ta gjerne kontakt med oss dersom om dere ønsker mer informasjon, bilder eller lignende på enkelte av spa-destinasjonene. Vi er også behjelpelige med å organisere pressereiser, slik at dere selv kan oppleve avslappende spa på svensk vis. Ta kontakt med oss så skal vi hjelpe på best mulig måte!

For høyoppløselige bilder

Kontaktinformasjon:
Presseansvarlig VisitSweden 
Karianne Berg Berntsen 
Tlf: 91 72 64 25
e-post: karianne.berntsen@visitsweden.com 

VisitSweden Pressetjeneste
Tlf: 22 60 44 00 
e-post: presse@slaeger.com

 

Pressekontakt Norge

Louise Winberg
PR & Social Media Manager

+47 920 36 262
louise.winberg@visitsweden.com

VisitSweden AS
Sagveien 23 C
N- 0459 Oslo

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden