15. juli 2011

Opplev Göteborg

Göteborg kan by på utallige aktiviteter, kulturopplevelser, gastronomiske høydepunkter og shoppingmuligheter. Göteborgs hovedgate er Kungsportsavenyn. Her kan du spasere mellom ulike restauranter, kafeer, nattklubber og butikker.
 
Göteborgs kunstmuseum huser den fremste samlingen av nordisk kunst fra før århundreskiftet (tre stjerner i Michelins Green Guide). Museet ligger på Götaplatsen øverst i Kungsportsavenyn.
Åpningstider: tirsdag og torsdag 11.00-18.00, onsdag 11.00-21.00, fredag-søndag 11.00-17.00. Mandag stengt. For mer informasjon: http://www.konstmuseum.goteborg.se/
 
Röhsska museum for mote, design og kunsthåndverk ligger i Vasagatan, like ved Kungsportsavenyn. Museet kan by på designhistorie fra 1851 og varierende utstillinger fra Skandinavias beste designere. Du finner også en hyggelig museumskafé her.
Åpningstider: tirsdag 12.00-20.00, onsdag-fredag 12.00-17.00, lørdag-søndag 11.00-17.00 (kafeen åpner kl 12.00). Mandag stengt.
For mer informasjon: http://www.designmuseum.se/

Universeum Science Discovery Center kombinerer vitenskap, teknikk og eventyr. Følg vannet fra fjellet i nord ned til havet. Her finner du alt fra store akvarier, en regnskog til ulike eksperimenter du kan prøve på egenhånd.
Åpningstider: alle dager 10.00-18.00 (lavsesong). Fra 20 juli – 16 august er åpningstidene 09.00-20.00.
For mer informasjon: http://www.universeum.se/

Världskulturmuseet er Göteborgs nyeste museum som åpnet i desember i 2004. Museet rommer fem utstillinger med ulike moderne temaer. I den prisbelønte moderne bygningen finnes også ”Spanska trappan” med både kafé og restaurant som har blitt en populær møteplass og arrangementlokal.
Åpningstider: tirsdag 12.00-17.00, onsdag-torsdag 12.00-21.00, fredag-søndag 12.00-17.00. Mandag stengt.
For mer informasjon: http://www.varldskulturmuseet.se
 
Klippans kulturreservat med Röda Sten ligger rett ved ved havneinnløpet inntil Älvsborgsbron. Röda Sten er en utstillingshall for spennende samtidskunst i det som tidligere var et gammelt fyr. Ta fergen Älvsnabben hit og nyt omgivelsene fra dekk. 

Liseberg er Sveriges mest populære turistattraksjon og lokker over 3 millioner besøkende hvert år. Sommersesongen pågår fra midten av april til begynnelsen av oktober, og vintersesongens julemarked varer fra midten av november frem til 23. desember. Til vinterens julemarked er hele parken er pyntet med juledekorasjoner og opplyst av nesten fem millioner lamper.
For informasjon om åpningstider: http://liseberg.se
For mer informasjon: http://liseberg.se

Paddanbåtarna Du får en litt annerledes sightseeing fra den gamle vollgraven, kanalene og havnen. En guidet tur tar deg med under 20 broer, inkludert den ekstremt lave broen Osthyveln. Turen tar omtrent 50 minutter og båtene går fra Kungsportsplatsen fra mai til september. (gratis etter 15.00 med Göteborg City Card)
For mer informasjon: http://www.stromma.se/sv/Sightseeing/Goteborg/Turer-till-sjoss/Paddan-Rundtur-Goteborg/

Göteborgs Operan er en spennende bygning som sto klar i 1994 og ligger rett ved vannet i havnen. Operaen er berømt for sine moderne forestillinger og har som visjon å bli et av Europas mest interessante operahus. Repertoaret består av en god blanding av opera, dans, musikaler og operette.
For mer informasjon: www.opera.se 
 
Haga er Göteborgs eldste område. En sjarmerende og kulturell del av byen som består av brostensbelagte gater, en mengde av ulike kafeer, håndverksbutikker, secondhand butikker, antikvitetsbutikker og andre interessante shoppingmuligheter. 

Linné. Linnégatan er en av Göteborgs mest populære gater og kalles iblant for Göteborgs andre Avenyn. Her finner du mange trivelige restauranter, barer og en stor variasjon av butikker. En mer bohemsk og trendy del av byen finner du i sidegatene.

Trädgårdsföreningen. Parken ble til på 1800-tallet og strekker seg langs den gamle vollgraven. I Rosariet finner du en av Europas fremste rosesamlinger med 2.500 roser. I midten av parken står Palmhuset som et kunstverk i glass og støpejern og er inspirert av det kjente Crystal Palace i London. Palmhuset har vært et populært reisemål siden 1878. Til den store hageutstillingen Göteborgs Lustgårdar 2008 ble parken restaurert til hvordan den så ut på sin storhetstid i 1905. Flere nye deler ble inkludert da, som for eksempel en rosepark av Ulf Nordfjell. For mer informasjon: http://www.tradgardsforeningen.se
 
Botaniska Trädgården er en av Nordeuropas største botaniske hager med totalt omkring 20.000 vekster inkludert drivhus. Den ansees som en av de aller vakreste. Klippträdgården har fått to stjerner i Michelin Green Guide og er åpen helt frem til solnedgang. Sporvogn 1, 7, 8 og 13 tar deg til Botaniska trädgården.
For mer informasjon: http://www.gotbot.se
 
Saluhallen. Her finner du om lag 40 småbutikker, mat fra alle verdensdeler og mange bra lunsjrestauranter. Bygningen er fra 1889 og ligger på Kungstorget midt i sentrum. 
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-18.00, lørdag 09.00 – 14.00 (15.00 under vinterhalvåret).
 
Feskekörka. Salgshall med fersk fisk og skalldyr av høyeste kvalitet. Lunsj serveres på restaurant Gabriel. Den kirkeliknende bygningen er fra 1873 og holder åpent tirsdag – torsdag 09.00-17.00, fredag 09.00-18.00 og lørdag 10.00-14.00.

Fiskauktion i Fiskehamnen er en omtrent 100 år gammel og kjær tradisjon. Pass på at du får et glimt av alle havets delikatesser i nærheten av Göteborg. Fra sentrum tar du deg hit med sporvogn 3, 9 og 11 i vestlig retning. Gå av ved Stigbergstorget og spaser mot vannet i fem minutter. Åpningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 07.00 og fredag 06.30. 

Södra Skärgården. Besøk den vakre skjærgården og opplev livlige byer så vel som små øyer og holmer. Ta sporvogn 11 vestover til Saltholmens fergeterminal *. I løpet av sommeren kan du også ta en av flere båtturer fra Lilla Bommen i sentrum både på dag- og kveldstid.

Båttur i havnen med passasjerfergen Älvsnabben. Nyt den fine utsikten i Skandinavias største havn. Fergen krysser frem og tilbake gjennom havnen fra Lilla Bommen til Klippans kulturreservat ved havneinnløpet. Herfra ser du Eriksberg med alle nyetablerte leiligheter og området Lindholmen/ Lundbystrand med sine nye kontorer og utdanningssenter, Science Center og IT-universitetet. Alt er utbygget der hvor Göteborgs tidligere verft holdt til. 

Göteborg City Card. Pris 1 døgn: voksen 285 kr og barn (5-16 år) 175 kr.
Pris 2 døgn: voksen 395 kr og barn 275 kr. Göteborg City Card kan kjøpet på turistbyråer, hoteller, vandrerhjem, Pressbyrån, Västtrafiks trafikantservice med mer. Du kan også kjøpe det direkte på nett og få det sendt hjem til deg eller bestilt med din mobiltelefon og få det levert som en sms.

Online-booking kan gjøres på www.goteborg.com - Göteborgs offisielle besøks- og arrangementsguide.


 

Pressekontakt Norge

Louise Winberg
PR & Social Media Manager

+47 920 36 262
louise.winberg@visitsweden.com

VisitSweden AS
Sagveien 23 C
N- 0459 Oslo

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden