19. november 2010

Kombinér forretningsreisen til Stockholm med shopping og førjulshygge

Julemarkedet i Gamla Stan i Stockholm - med dets unike atmosfære, tradisjonsrike mat og svenske julegløgg - åpner 20. november. Å rusle i trange, brosteinsbelagte smug og gater, med snøen knirkende under føttene, gir fort en følelse av å vandre rundt i et vintereventyr fra gamle dager - kirkeklokker som ringer, gatene og smugene leder ut mot åpne torg og plasser med gode, gammeldags julemarkeder. Det dufter av ristede kastanjer, pepperkaker og gløgg, og markedsbodene bugner av tradisjonsrikt håndverk, julepynt, håndlagede leker og lokale produkter. Dette er juleshopping i Stockholm på sitt beste.

– I forbindelse med hver helg flyr nærmere 7 500 forretningsreisende nordmenn til Stockholm. Målet for turen er ofte ulikt - likevel har de mye til felles. De aller fleste skal bare i ett møte, og reise tilbake samme dag. Stockholm har mer å by på enn som så. Ta med deg kjæresten, samboeren, ektefellen eller familien på en utvidet weekend i forbindelse med forretningsreisen, og utforsk helgens fornøyelser sammen, etter at møtene og forretningene er ferdig for uken, sier Karianne Berg Berntsen PR og Internet Manager i Norske VisitSweden, og tillegger:

– Totalt flyr faktisk så mange som 10-15 000 nordmenn hver helg til Stockholm i forbindelse med jobb og ferie. Det tilsvarer en liten norsk by, som dermed i tilknytning til hver helg forflytter seg til Stockholm. Sveriges hovedstad står høyt på nordmenns liste over attraktive storbyer i Europa, og ettersom Stockholm bare er en kort flytur unna kan man få mye ut av en reise, som nå før jul kan kombineres med julehygge og juleshopping.

Førjulshopping i Stockholm
Stockholm er viden kjent for sine julemarkeder og storslagne shopping - og noen ganger kan juleshopping være akkurat det du trenger for å koble av og nyte førjulstiden. Helgen kan tilbringes på de mange flotte julemarkedene, for eksempel på Skansen og den kongelige hoffstallen, med muligheter for å delta på en rekke ulike aktiviteter. Luciadagen nærmer seg også med stormskritt, noe som blir godt markert i Stockholm, både utendørs og inne med konserter i de lokale kirkene. Samtidig er Stockholm kjent som et ledende senter for design, hvor design i dets videste forstand – både samtidsdesign og tradisjonelle uttrykk - er en viktig del av byens spennende shopping-arena.

I tillegg til at Stockholmturen vil koste mindre i reise enn de fleste andre storbyer, er også den svenske kronekursen såpass lav at en tur til den svenske hovedstaden vil lønne seg. Ved å handle med norske penger i Sverige får du 15-20 prosent rabatt i alle butikker, dét før de ellers reduserte svenske prisene. Ved å gjennomføre juleshoppingen i Stockholm kan du med god samvittighet kjøpe en liten oppmerksomhet til deg selv. 

Shopping i Stockholm - ”Shopholm” - er delt inn i tre arenaer: City, Östermalm og Södermalm, alt etter dine behov. På City finner du varehusene NK, Åhléns og PUB - hvor du lett kan finne alt fra eksklusive til de mer rimelige produktene fra de kjente kjedene. Östermalm, derimot, er Stockholm svar på Knightsbridge i London - hvor de store luksusmerkene og butikkene ligger tett rundt Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Nybrogatan, Östermalmstorg og Stureplan. For de ekstremt trendy vil Södermalm trollbinde deg med en miks av mote, design, nye og brukte klær og den generelle kule stemningen.
Stockholm tilbyr med andre ord alt du trenger for å gjennomføre årets juleshopping med stil.

Julemarkeder i Stockholm
Julemarkeder med varm gløgg, julegodt og julehåndverk er et must for Stockholmere. De siste årene har byen også hatt nye og moderne julemarkeder som tolker julefeiringen på en helt egen måte. De tradisjonsrike julemarkedene byr på tradisjonell kunst, håndverk, mat og drikke - for ikke å glemme gode muligheter for å ta med unike gaver hjem. På julemarkedene kjøper man direkte fra produsentene - det gir en hyggeligere handel samtidig som man sparer på å slippe fordyrende mellomledd.

Skansen
Dette utendørsmuseet opprettholder gode svenske tradisjoner. Opplev en god, gammeldags svensk jul på markedet og under Luciafeiringen. Åpent: 27. november til 6. januar.  www.skansen.se

Den kongelige hoffstallen
Den kongelige hoffstallen byr på et stemningsfullt julemarked i et unikt miljø, hvor flere av Sveriges beste og mest kjent håndverkere deltar med sine produkter - for eksempel håndlagde lys og smykker. På julemarkedet i hoffstallen får man også smaksprøver på tradisjonsrik svensk julemat. Åpent 26. til 28. november. http://www.royalcourt.se

Rosendals Trädgård
Julemarked med mat og brød laget fra Rosendals hager. Sjarmerende landlig atmosfære med drivhus, restaurant og frukthager. Åpent 19. november til 22. desember. Djurgården, www.rosendalstradgard.se

Stortorget Square i gamlebyen
De vakre middelalderbygningene og brosteinsgatene i gamlebyen setter standarden for dette sjarmerende markedet. Åpent hver dag mellom kl 11 og 18 fra 20. november til 23. desember Stortorget Square, Gamlebyen. www.stortorgetsjulmarknad. www.stortorgetsjulmarknad.com

Kungsträdgården
Julemarked og skøytebaner et steinkast unna hovedshoppinggaten og andre sentrale attraksjoner. Datoer: 21. november, 26. til 28. november og 3. til 22. desember. www.kungstradgarden.se

Lysfesten "Isen brenner"
Siste helgen i advent feires vintersolverv - den lengste dagen i året - med en populær ild- og lysfest på Skansen. Her opptrer ildakrobatører og isskulptører, og man kan selv prøve seg som isskulptur. Sollidenscenen på Skansen18. og 19. desember kl 12 til 16.30.
http://www.skansen.se/aktivitet/isen-brinner

Vintertur med isbryter i skjærgården
Opplev vinter-Stockholm fra vannet. Isbryteren M/S Angantyr tar deg med på guidet tur langs byens kaier ut mot Fjäderholmene, før turen går tilbake til byen. Ombord serveres tradisjonsrik, svensk ertesuppe og varmt drikke. Isbryteren har daglige avganger fra 21. desember til 8. april.
http://www.stromma.se/sv/Stockholm/Turer/Stockholm-Sightseeing/Turer-till-sjoss/vintertur/

For ytterligere informasjon:

Karianne Berg Berntsen
PR-Internet Manager
VisitSweden AS
Sagveien 23 C
N- 0459 Oslo
Tlf. +47 91 72 64 25

Pressekontakt Norge

Louise Winberg
PR & Social Media Manager

+47 920 36 262
louise.winberg@visitsweden.com

VisitSweden AS
Sagveien 23 C
N- 0459 Oslo

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden