Svenske slott og herregårder

 • Thorskogs Grand Manor House
  Thorskogs Grand Manor House

  © Thorskogs slott

 • Tanum Getgifveri in Bohuslän
  Tanum Getgifveri in Bohuslän

  © Tanum Gestgifveri/Benny Ottoson

 • Baldersnäs Manor
  Baldersnäs Manor

  © Baldernäs Herrgård/Kerstin Lindberg

[text]

Steder

Unn deg litt adelig luksus og koble av på et av Sveriges mange slott eller herregårder. Her kan du nyte god mat og drikke i fantastiske omgivelser.

Besøk vårt nettsted for weekendreiser i Sverige og få flere tips om slott og herregårder som du ikke bør gå glipp av i Sverige.

Baldersnäs Manor in Dals

Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herregård er viden kjent for sine vakre rom og matsaler, og naturomgivelsene praktfulle og inviterer til aktivitet og kreativitet. Etter en dukkert i Laxsjön inntar gjestene nydelige måltider laget av lokalproduserte råvarer, og går til ro i moderne rom med alle fasiliteter. Baldersnäs gjør både konferansen, møtet og bryllupsfesten til et minne for livet.

Tanum Getgifveri in Bohuslän

Tanums Gestgifveri

Tanums Gestgifveri har vært et yndet reisemål for adel og kongelige siden 1663, og er et perfekt sted å legge konferanser, fester og romantiske weekends for de med sansen for det lille ekstra. Hotellet har vært omtalt i boken om Skandinavias 50 beste spise- og overnattingssteder siden 2010, og arrangerer uforglemmelige gourmetweekends.

Thorskogs Grand Manor House

Thorskogs Slott

Man sier at eventyr sjelden eller aldri blir til virkelighet. Da har man ikke vært på Thorskogs Slott. To og en halv time sør for Oslo troner Thorskogs Slott med en miljø som man nesten bare kan drømme om; en engelsk park med Göta elv og Svartedalens trollske urskog rett rundt hjørnet sammen med alle øvrige egenskaper som minner om slottsliv i svunne tider.

Baldersnäs Manor

Fisk og skalldyr fra Vest-Sverige

Med verdens beste skalldyr, kan selvsagt Vest-Sverige vise til verdens hyggeligste sjømattradisjoner også. I flere hundre år har svensker bosatt i Bohuslän feiret hummerpremiere og krepselag på høsten, og i innlandet tilberedes ferskvannsfisk på magisk vis året rundt.

 
 • Slott

  Slott er et bygg som opprinnelig ble reist av konger og fyrster når borgen hadde utspilt sin rolle som forsvarsverk. Dog kom betegnelsen også til bruk når høyadelen lot bygge mer standsmessige bygg på sine herregårder. Med tiden kom også personer fra de høyere stander som brukseiere og andre til å bygge slott.

 • Herregård

  Herregård eller hovedgård er en større gård, som har tilhørt en adelsmann og som var fri for alminnelige skatter. Opprinnelig var hovedgårdens stilling alene knyttet til eierforholdet, og senere ble skattefriheten knyttet til et visst jordtilliggende. Hovedgårder hadde i tillegg til egen jord festegårder, der brukerne (festere) var forpliktet til dels å betale landgilde til, dels å yte hoveri for hovedgårdens eier. Et slikt samlet eierskap av hovedgård med eller uten ladegård og festegårder betegnes som et gods.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden