Gode matopplevelser i Bohuslän

Det fins en grunn til at du skal falle for fristelsen til å besøke genuine fiskesamfunn som Fjällbacka, Grebbestad, Smögen, Marstrand og Fiskebäckskil. Her opplever du nemlig selve sjelen i Bohuslän, og arkitekturen og smågatene fremstår akkurat slik de gjorde for flere hundre år siden. Såklart et måltid i disse omgivelsene smaker ekstra godt!

  • World class oysters from the Swedish West Coast

World class oysters from the Swedish West Coast

Fisk og skalldyr en spesialitet

Fisk og skalldyr er spesialiteten på mange av spisestedene i Bohuslän, og de har gått sammen om å lage konseptet Skalldyrsreisen som avvikles hver høst. Det betyr at du kan kjøre fra sted til sted på kort tid, og oppleve mange forskjellige aktiviteter og menyer som er relatert til hav og skalldyr. Du kan bli med på hummersafari på havet og dra opp din egen gourmetmiddag, dykke etter østers, delta på smakfulle krepselag eller spise julebord med smak av vestkysten.

25 gourmetrestauranter og kroer i Västergötland, Dalsland og Bohuslän har kvalifisert seg til å bli med i Vestsvensk Mersmak. Samtlige tilbyr kvalitetsmåltider basert på lokale råvarer og distriktets mattradisjoner, og de er plassert i flotte miljøer som er verdt en ekstra omvei. I Bohuslän kan du dra til steder som Sea Lodge Smögen og sjarmerende Villa Sjøtorp, eller også spise fisk på Rökeriet i Strömstad. Utvalget av spisesteder i Vestsvensk Mersmak er variert og stort, så legg gjerne ferieruten opp etter de mange gullkornene.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Restaurant Idas Brygga, by Göta Kanal

En smak av Västergötland

Med sjøer som Vättern og Vänern i tillegg til Göta Kanal, er det ikke rart at innsjøfisk står på mange av menyene til de Västergötlandske kroene. Tre av dem heter Idas Brygge, Forshems Gestgivaregård og Restaurang Sjöboden.

Quality Spa & Resort Strömstad

Spa-hotell i Bohuslän

Lyst på deilige spa-opplevelser i delikate miljøer? I Vest-Sverige kan du dra til steder som Quality Spa & Resort i Strömstad, Stenungsbaden Yacht Club, Smögens Havsbad og Marstrands Havshotell. På samtlige steder står helse og nytelse i fokus.

Besøk Skaldjursresan her

A part of the official gateway to Sweden