Dra på hummersafari i Bohuslän

Startskuddet for hummersesongen mandag 23. september 2013!

Hummerfisket i Sverige starter alltid den første mandagen etter 20. september, og i 2013 er datoen den 23. september. I Bohuslän er hummerfisket en folkefest, og helt fra grytidlig på morgenen den 23. er det sydende liv skjærgårdssamfunnene når fiskerne legger ut på havet for å sette teiner. Tilbake på land venter skjærgårdskroer, storbyrestauranter og familie og venner på den eksklusive fangsten. De første dagene etter hummerpremieren selges nemlig havets svarte gull for flere tusen kroner kiloen!

  • Lobster Safari in West Sweden
  • Lobster Safari in West Sweden
  • Lobster Safari in West Sweden
  • Lobster plate at Brygghuset

Lobster Safari in West Sweden

Et gourmetmåltid du aldri vil glemme

De rene, kalde og mineralrike farvannene langs Bohuslänskysten gjør at hummeren herfra regnes som verdens beste. Og nå kan du selv spise den maksimalt fersk – ved å dra på Skalldyrsreise til koselige skjærgårdskroer, hotell og restauranter som tilbyr skalldyrsrelaterte aktivitetspakker. Du velger selv om du kun spiser hummeren eller også blir med på hummersafari sammen med en erfaren fisker og drar den i land selv – Skalldyrsreisen gir deg uansett en uforglemmelig, eksklusiv høstopplevelse du lever lenge på!

Bohuslänskysten viser deg sin mest eksklusive og sjarmerende side

Du kan dra på hummersafari med Skalldyrreisen langs hele kysten. Med start i Grebbestad, Fjällbacka. Smögen, Lysekil og Uddevalla får du oppleve noen av Bohusläns med idylliske samfunn som tilleggbonus. Her står lokalkjente fiskere klare med åpne armer og tar deg i mot, forteller artige røverhistorier fra havet og lærer deg alt du trenger å vite om havets kardinal – hummeren. Noen steder hjelper gjestene til med tilberedningen av fangsten, andre steder kan du ta et hett stampebad i vannkanten etter fisketuren mens kokkene står for jobben.

Høydepunktet på hummersafarien – kveldens herremåltid

Fisketuren mellom teinene tar gjerne 3-4 timer, og inkluderer et stopp på en øy for en ekte, svensk fika med kruttsterk kaffe. Deretter bærer det tilbake til land, der kokkene venter på fangsten som skal tilberedes før kveldens høydepunkt – hummermiddagen! En hummermiddag består gjerne av både hummersuppe, kokt hummer, gratinert hummer, fyldige sauser, ferskt brød og nydelige viner. Menyene varierer fra kro til kro og de har alle sine spesialiteter. En ting er likevel sikkert – en hummer du har brukt krefter på å dra i land selv, smaker aldeles nydelig!

 

Skalldyrsreisen tar deg med på hummersafari!

Skalldyrsreisen er basert på havets Big Five i Bohuslän, nemlig hummer, reker, blåskjell, østers og kreps. Høsten 2013 arrangeres det hummersafari og andre skalldyraktiviteter langs hele Bohuslänskysten:

Everts Sjöbod i Grebbestad
En hummersafari på Everts Sjöbod inkluderer hummersafari på havet, hummersupé, og overnatting i dobbeltrom på Grebbestadfjorden med frokost. Pris: 2.200,- SEK. Les mer her.

Bli med Signe, Lars og Adrian østerssafari
Hver lørdag klokken 13.30 kan du hoppe om bord i båten Signe i Nordre Havn i Lysekil. Østersdyrkerne Lars og Adrian tar deg med ut til østersfarmene sine der dykkerne samler inn østers og blåskjell. Vel tilbake i Lysekil overnatter du på romantiske Strandflickornas Havshotell med sjøutsikt og spiser middag på Brygghuset Krog. Les mer her.

Romantiske Villa Sjötorp ved Uddevalla byr på Blåskjellsafari
Villa Sjötorp fra 1901 er kjent som et av vestkystens mest romantiske hoteller, og de 14 værelsene er smakfullt innredet i nostalgisk stil. Pakketilbudet ”Blåskjellsafari” inkluderer en 5-retters gourmetmiddag, overnatting i dobbeltrom med frokost og fisketur med M/S Märta. De ferske blåskjellene tilberedes over åpen ild og nytes rykende ferske. Les mer her. 

Besøk Svenska HummerAkademien!

I Svenska HummerAkademiens i Hunnebostrand fins det akvarier med levende hummere, og dyktige guider sørger for at du får et flott innblikk i hummerens lange liv.

• Hummeren er et av våre største krepsedyr, den kan bli opp til 50 cm og veie 4 kg.
• Den vokser 2-3 cm i året og hunnene blir først kjønnsmodne ved en lengde 22-23 cm.
• Hummeren trives best på grunt vann ned mot 40 meter og elsker fjell- og steingrunn hvor den finner gjemmesteder.

Besøk Skaldjursresan her

A part of the official gateway to Sweden