Høstferie med Shrek og Sandgrund = SANT

Det er én ting du aldri kan ta fra Karlstad – og det er Sandgrund Lars Lerin. Kunsthallen har mye for far, mer for mor og enormt for akvarellister. Godt er det da at ”Shrek the musical” på Wermland Opera byr de minste opp til dans helt frem til nyttår!

  • Art museum
  • Shrek at Wermlands Operan
  • Gallery

Art museum

Maleren Lars Lerin har fått sin egen kunsthall

Det er Karlstads gamle danserestaurant Sandgrund som er blitt det nye hjemmet til Lars Lerins bilder. Kunsthallen åpnet i 2012, og verkene henger på lyse vegger som gjør at fargene virkelig kommer til sin rett. Motivene? Her fins alt fra bensinstasjoner, vann og vinterlandskap til husfasader hentet fra det värmlandske naturlandskapet. Gjerne ispedd streker hvor du kjenner igjen Sibir, India og Midtøsten. Lars Lerin er også kjent for å fascinere med striper av lys som kaller på oppmerksomheten våt!

En av Nordens fremste akvarellkunstnere

Hvem var så Lars Lerin? Han ble født i Munkfors i 1954, og studerte ved Valands Konsthögskola i Göteborg fra 1980-84. Han har hatt utstillinger i Danmark, Finland, Frankrike, Færøyene, Island, Tyskland, USA – og selvsagt Norge. Lerin debuterte som forfatter i 1983, men Sandgrund Lars Lerin rommer mer enn Lerins malerier og bøker. I tillegg til en kunstbutikk er her også løpende kunstutstillinger. Og i kafeen kan du nyte en ekte, svensk fika med vakker utsikt over Klarälven som bonus!

Shrek the musical inntar Wermland Opera

Om du ikke kjenner til Shrek, det knallgrønne, humørfylte trollet fra før, så er høsten 2013 det rette tidspunktet å bli det på. Fra den 13. september til 31. desember er det han som eier Stora scenen i Wermland Opera i Karlstad. Dermed er det duket for et forrykende show med sang, dans og musikk akkompagnert av fantastiske kostymer og lyssetting. Med en så høy kvalitet, at showet har briljert på både Broadway og West End før det inntar smilets by i høst.

Eventyrlig reise du ikke vil gå glipp av

Den røde tråden i ”Shrek the musical” går som følger: Shrek vil leve alene i en sump, men etter kort tid blir han invadert av en flokk med eventyrlige skapninger som har blitt jaget ut av Lord Farquaads kongerike. Shrek inngår en avtale med Lord Farquaad: Om han klarer å befri Prinsesse Fiona fra en voktende drage slik at Lord Farquaad kan gifte seg med henne, får han sumpen for seg selv. Slik starter historien, og underveis trollbindes barna av Shrek som lærer å sette pris på både vennskap og kjærlighet – og ikke minst et kjent og kjært esel!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden