Småbyidyllen Arvika – i hjertet av Värmland

Husker du Inger Hagerups ord om å fylle seg selv på langs og på tvers? Det gjør lille Arvika til gagns! Nedenfor guider vi deg til gullkorn innen shopping, høstmarkeder, natur, kunst og overnatting – bare 8 mil fra Kongsvinger.

  • Autumm in Arvika
  • Market
  • Brunskogs Hembygdsförening in Arvika
  • Kayaking
  • Autumm in Arvika
  • Brunskogs Hembygdsförening in Arvika
  • Autumm in Arvika

Autumm in Arvika

Norske Teodor Kittelsen fyller veggene

Arvika er viden kjent for Rackstadkolonien og Rackstadmuseet. Et av høstens høydepunkter er utstillingen med Teodor Kittelsen fra 7. desember til 19. januar der temaet er eventyr og romantikk. Ikke for det – gloheite supper og fantastiske kaker i kafeen i tillegg til mange andre løpende utstillinger står på museumsmenyen gjennom hele høsten 2013. Pass også på å besøke Arvika Konsthall der nordmannen Magne Rygh har separatutstilling gjennom hele desember måned.

Mektige markeder helt frem til jul

På søken etter kupp innen mat, klær og antikviteter? Arvika er et eldorado for samlere. Hver onsdag og lørdag bugner det av delikatesser og snurrepiperier i alle former på byens torg. 14-15. september går det årlige høstmarkedet i Brunskog av stabelen. Den 28-29. september arrangerer byen en Antikk- og Samlermesse innendørs. Og selveste markedsfinalen er den 5. oktober, når 800 selgere beleirer gater og torg i Arvika sentrum med varer du bare kan drømme om.

En padletur på det store blå

Arvika er omgitt av glitrende sjøer og dype skoger, og Glaskogens Naturreservat er et eldorado for sopp- og bærplukkere. Vil du heller teste muskler, så sett kurs for Guesthouse Eleven. Der ikke bare overnatter du godt og spiser utsøkt mat – men får også padle på Glafsfjorden. Og om fokus er hvile og fornøyelse, så sjekk inn på hotellet Scandic Arvika. Varme høstopplevelser står i kø i form av freshe rom, flere restauranter, egen spa-avdeling og et yrende uteliv rett utenfor døren.

Høstkupp i handlegatene

Nordmenn elsker naturligvis Arvikas mange bilverksteder, men det er lett å gjøre kupp i de vanlige forretningene også. Kjente kjeder som Kappahl, Lindex og Dressmann er på plass, i likhet med store sports- og jaktbutikker, interiørforretninger, sko, smykker, leker, helsekost og systembolag. Fremdeles ikke overbevist? Klässbols Linneväveri byr på supre linprodukter, guideturer i fabrikken og har eget fabrikkutsalg. Der kan du gjøre kupp på svensk design helt frem til jul – når dørene også er åpnet på vidt gap inn til Arvikas koselige julemarkeder.

A part of the official gateway to Sweden