Vest-Sveriges magiske mangfold

Vest-Sverige er den regionen i Sverige kanskje flest nordmenn kjenner til – det er nemlig her en finner Bohusläns vakre kyststripe, Dalslands dype skoger, shoppingeldoradoet Västergötland og landets hovedstad nummer to – Göteborg.

  • Läckö Castle marina in Västergötland
  • Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Läckö Castle marina in Västergötland

Mange forbinder Bohuslän med shopping i de store kjøpesentrene på Svinesund, men fylket tilbyr mye mer.

Idylliske skjærgårdssamfunn i kort avstand fra Norge

Idylliske skjærgårdsamfunn som Strömstad, Fjällbacka, Grebbestad, Smögen og Marstrand har klart å bevare den unike atmosfæren fra gamle dager, og på de fleste menyer regjerer havets delikatesser som reker, hummer og østers. Fantastiske campingplasser, trivelige familieattraksjoner og Koster Marine Nasjonalpark gjør at ungene elsker Bohuslän. Her er også golfsesongen ekstra lang på grunn av golfstrømmen og det milde klimaet.

Dalsland - de tusen sjøers landskap

Dalsland kalles de tusen sjøers landskap, og her bys turistene på både skog, sjøer og Dalslands Kanal i tillegg til byer som Åmål, Bengtfors og Mellerud. Her kan en padle i kano og tråkke dressin, velge mellom å overnatte under åpen stjernehimmel, på campingplasser, hotell eller herregårder og ikke minst få en smak av lokale spesialiteter som innsjøfisk, vilt og bever. Her fins elgparker, museum som Halmens Hus og aktivitetssenter for hele familien, og den som ikke seiler på kanalen med egen båt kan ta et dagscruise med en de mange sightseeingbåtene.

Västergötland et shoppingeldorado

Fylket Västergötland er rikt på historikk, og det her forfatteren Jan Guillous helteskikkelse Arn levde. Mange valfarter til Lidköping for å besøke Rörstrands Porselensfabrikk, og i samme by ligger også barokkslottet Läckö med en vakker park der det pågår kultur- og familiearrangement hele sommeren. Västergötland er verdensberømt for sine design- og tekstiltradisjoner, og årlig besøkes fabrikkutslagene rundt Ulricehamn, Borås og Sjuhärad av millioner. Skal en spise underveis, er det godt å vite at lokalproduserte råvarer står sterkt i fokus i dette området. Spisestedene og gårdsbutikkene bugner over innsjøfisk, friske grønnsaker og kjøtt fra de lokale gårdene.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

One of many swimming spots in Bohuslän

Bohusläns beste strender

Ingen andre fylker i Sverige har en så flott og sjarmerende kystlinje som Bohuslän. Bare en times kjøring fra grensen ved Svinesund kan en velge og vrake mellom fantastisk flotte strender på blant annet Kosterøyene, i Fjällbacka og Lysekil, ved Havstenssund samt ved TanumStrand i Grebbestad.

World class oysters from the Swedish West Coast

Gode matopplevelser i Bohuslän

Spiskammerset i Bohuslän bugner over av deilige fristelser. Kystlinjen gir oss skalldyr som hummer og østers, skogene forsyner oss med vilt og jordbruket med friske grønnsaker.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden