Rörstrand Porselen i Västergötland

Västergötland er et spennende designdistrikt; i flere hundre år har tekstilindustrien i Sverige hatt sitt sentrum i traktene rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad. Minst like fascinerende er Rörstrand Porselensfabrikk i Lidkøping som også står bak Nobels middagsservise.

  • Rörstrand Museum in Lidköping

Rörstrand Museum in Lidköping

Rörstrand ble startet opp i 1726, for nesten 300 år siden. Ledetråden har alltid vært kvalitet, og stentøyet fra produsenten har blitt til klenodier som utstråler en del av svensk kultur og designhistorie. Tradisjonen er lang – i 1932 var serviset Ostindia meget populært, mens det i dag er linjer som Kurbits, Hanna og Pergola som dominerer. Formgivere som Louise Adelborg, Jonas Bohlin, Pia Rönndahl og Marianne Westman har alle satt sine spor på Rørstrands produkter.

Fabrikkutsalg og familiearrangement i Lidköping

Fabrikkutsalgene til Rörstrand Porselensfabrikk, Iittala outlets, fins over hele Sverige, og de fører merker som Iittala, Hackman, Arabia, Höganäs Keramik, BodaNova og Fiskars. Utsalget ved fabrikken i Lidköping er en attraksjon for hele familien; hyllene bugner av porselen, glass, keramikk, kokekar, kniver og stekepanner. Her arrangeres også porselensfestival, kaffekalaser og egne event for barn på sommeren.

Museum med porselenshistorie

Ved siden av butikken ligger Rörstrand Museum der en kan følge Rørstrands utvikling siden Johan Wollf startet opp år 1726. Her åpner det seg en fantastisk verden og miks av jugend, hverdagsserviser, porselenskunst, Swedish Grace og populærkeramikk med snodige linjer og mønster foran øynene på de besøkende.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Shopping in West Sweden

Fabrikkutsalg i Västergötland

Västergötland og traktene rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges shoppingsentrum for tekstil. Velg blandt mange kjente merker for ditt kupp.

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden