Flotte kulturopplevelser i Västergötland

Västergötland er vidunderlig rikt på tekstilkultur, historikk, fornminner og museer. Området er blitt kjent gjennom Jan Guillous bøker om Arn, og det fins supre attraksjoner for barnefamilier. Dra til Läckö Slott og Karlsborg Festning, eller nyt Gudhems Klosterruiner og alle fabrikkutsalgene i Gällstad.

  • Gudhem Klosterruin

Gudhem Klosterruin

Läckö Slott ligger på en tupp ved Vänern, og er over 700 år gammelt. Barokkslottet har en fantastisk hage, og her arrangeres det konserter, teater, opera og utstillinger hele sesongen. Det fins også egne barnearrangement.

Spennende guiding for barn på Karlsborg

Karlsborg Festning ligger i Karlsborg, og det imponerende byggverket tok 90 år å ferdigstille. Her fins det sightseeing og arrangement for hele familien, og kun noen få meter unna går Gøta Kanal med sin fantastiske historikk som Sveriges første industrivei.

Tempelridderen Arns hjemdistrikt

Gudhems Kloster ble grunnlagt år 1161. Distriktet byr på et bredt utvalg av pilgrimstier, og dette er et naturlig stoppested underveis. Klosteret brant ned år 1529, men ruinene fins der den dag i dag og ved Gudhems kongsgård er det et klostermuseum. Mens Jan Guillous romanfigur Arn Magnusson kjempet som tempelridder, avla forloveden Cecilia bot i dette klosteret. Her hviler også Läckö Slotts byggherre Magnus Gabriel de la Gardie.

Kirkene i Eriksberg

Den Gamle kirken i Eriksberg er en av Vest-Sveriges best bevarte middelalderkirker, og den rommer noen av Sveriges eldste veggmalerier. Sankta Brigidas kilde, Gullkilden eller også Erik den Helliges kilde, er en berømt offerkilde som ble gjenåpnet år 2006. Etter sigende kunne kilden kurere sykdommer. Den Nye kirken i Eriksberg er oppført på 1800-tallet i gotisk arkitektur.

Tekstiltradisjoner og fabrikkutsalg

Västergötland har også lange tekstiltradisjoner. I over tusen år har Gällstad-traktene, Ulricehamn og Borås vært sentrum for handel, og produksjonen av tøy og strikkeprodukter tok til da bøndene oppdaget at tekstilvarer og konfeksjon var mer lønnsomt enn jordbruk. På 1970-tallet ble handelen organisert, og i dag fins et 40-talls flotte lagerutslag med tekstilvarer, og merkeklær.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

Adventure Park Skara Sommarland,

Familiedestinasjoner i Västergötland

Dyrehagen i Borås og Karlsborg Festning er bare noen av de glade familieseverdighetene du finner i Västergötland. Men det største først: Skara Sommarland er Sveriges største vannpark, og rommer et femtitalls attraksjoner.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden