Ferieopplevelser i Västergötlands natur

Västergötland byr på en fantastisk variasjon i landskapet med både sjøer, langstrakte slettelandskap og karakteristiske platåfjell. Her er det rikelig med pilgrimstier å vandre på, store naturfenomener som Tranedansen ved Hornborgasjøen og platåfjellene i Kinnekulle som fascinerer med historikk og form.

  • Cranes at Hornborgarsjön

Cranes at Hornborgarsjön

Forfatter Jan Guillous skikkelse Arn levde i disse traktene, som i bøkene kalles Det Hellige Landet. I middelalderen gikk datidens vandrere, pilgrimene, ofte langt for å nå hellige mål. Nidarosdomen i Trondheim var ett av dem.

Gå i pilgrimenes spor

Stiene fins i Skaraborg-traktene mellom blant annet Husaby og Lidköping, Skövde og Varnhem, Forshem og Lugnås samt Kungslena og Hjo. Flere av dem har barnevennlig lengde, og underveis oppleves unik og gammel kultur rundt fylkets platåfjell. Det dukker opp både kirker og kloster fra middelalderen, og ved veis ende kan Hornborgasjøen skimtes i horisonten.

I nærheten av Vättern ligger både ridderen Arns barndomshjem, samt gården Forsvik som Arn bygde til seg og Cecilia. Her fins også attraksjonen Forshem kirke.

Tranedansen ved Hornborgasjøen

Tranedansen ved Hornborgasjøen utføres av nesten 20 000 traner samtidig; de flørter, bukker, neier og lager lyder for å kurtisere. Dansen skjer i mars og april måned, og over 250 ulike arter fins på plass. Fuglene er på vei fra Spania til hekkeplassene sine i nord, og Hornborgasjøen er en rasteplass underveis. Her fins senteret Naturum, fugletårn og mulighet for guiding.

Unike platåfjell i Skaraborg

Platåfjellene er noe av det som karakteriserer Västergøtlands naturlandskap, og rikt fugleliv, løvskoger, orkideer samt spennende flora pirrer sansene. En av de mest populære stiene heter Kinnekulleleden, og den er cirka 45 kilometer lang. På toppen av fjellet som er 306 meter høyt fins det et utsiktstårn, og stedet er som skapt for pikniker. Utsikten over Vänern og Skaraborgs slettelandskap er spektakulær.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Skarhamn in Bohuslän

Velutstyrte gjestehavner i Bohuslän

Langs Bohuslänskysten fins det mange skjønne gjestehavner med topp fasiliteter som en kan legge enkelt til ved med egen båt. Kosterøyene, Fjällbacka, Grebbestad og Skärhamn på Tjörn er bare noen av stedene som er ekstra barnevennlige.

Sea fishing in Bohuslän

Aktivitetsferie langs Bohuslänskysten

I Bohuslän myldrer det av muligheter til å gjøre ferien ekstra innholdsrik for barna. Overnatt på Daftö FerieCenter i Strømstad, bli med dampferjen Ångaren Bohuslän på en opplevelsesrik rundtur i skjærgården, eller lei kajakk gjennom Naturens Beste for å oppleve den på egen hånd.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden