Familiedestinasjoner i Västergötland

Dyrehagen i Borås og Karlsborg Festning er bare noen av de glade familieseverdighetene du finner i Västergötland. Men det største først: Skara Sommarland er Sveriges største vannpark, og rommer et femtitalls attraksjoner.

  • Adventure Park Skara Sommarland,

Adventure Park Skara Sommarland,

Parken er delt inn i Vannland, Racing og Attraksjoner og byr på bilkjøring, båtliv, rutsjebaner og karuseller. I løpet av sommeren tar parken på størrelse med 60 fotballbaner imot over 300.000 besøkende. Sesongen varer fra begynnelsen av juni til slutten av august.
Skövde Arenas Eventyrbad ligger i nærheten og har tolv supre vannlandattraksjoner. På sommeren fins det også beachvolley, fotballbane, huske og leker utendørs.

Borås med dyrehage og spenstige familieopplevelser

Borås dyrepark er like stor som 55 fotballbaner, og her fins det villmark, dyreinnhegninger, savanne, grillplasser og masse mer. Parken viser frem store afrikanske dyr som elefanter og giraffer, men også nordiske ville dyr. I Borås ligger også senteret Upzone som tilbyr eventyrlige aktiviteter helt opp til 11 meters høyde. Her kan du slenge deg fritt ut i luften i taubane, og hele familien kan jobbe som team og takle spennende utfordringer.

Karlsborg Festning, barokkslottet Läckö og Eventyrlandet Kinnekulle

I Karlsborg ved Göta Kanal ligger festningen Karlsborg. Dette er et av Nord-Europas største byggverk, og muren måler mer enn 5 kilometer i omkrets. Inne i festningen foregår det sightseeing og skremmende rundturer i 3D som er artige for hele familien.
Et annet imponerende byggverk i Västergötland, er barokkslottet Läckö i Lidköping. Byggingen startet år 1298, og her arrangeres konserter, opera, teater, utstillinger og aktiviteter for barn hele sommeren gjennom.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

A lynx, one of many Nordic animals at Nordens Ark

Nordens Ark for utrydningstruede arter

Nordens Ark er Bohusläns mest besøkte attraksjon, og er et fantastisk sted å ta med ungene til. Parken ligger rett i nærheten av skjærgårdsidyllen Smögen, har helårsåpent og rommer mer enn 100 forskjellige dyrearter – mange av dem nordiske.

Restaurant Idas Brygga, by Göta Kanal

En smak av Västergötland

Med sjøer som Vättern og Vänern i tillegg til Göta Kanal, er det ikke rart at innsjøfisk står på mange av menyene til de Västergötlandske kroene. Tre av dem heter Idas Brygge, Forshems Gestgivaregård og Restaurang Sjöboden.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden