Fabrikkutsalg i Västergötland

Västergötland og traktene rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges shoppingsentrum for tekstil. Delikate fabrikkutsalg som Lager 157, Marks Pelle Vävare og Kasthall samt fenomenet Kärringrallyt gjør at millioner av mennesker drar hit årlig for å gjøre kupp.

  • Shopping in West Sweden

Shopping in West Sweden

I over tusen år har området rundt Ulricehamn vært sentrum for handel, og produksjonen av tøy og strikkeprodukter tok til da bøndene i distriktet fant ut tekstilvarer og konfeksjon var mer lønnsomt enn jordbruk. Over 40 lagerutsalg med merkeklær, tekstiler og interiør er samlet på et brett, og strømmen av damer som kommer hit utgjør det som kalles Kärringrallyt.

Kupp på merkeklær

Lager 157 er et av de mest kjente fabrikkutsalgene. De 4600 kvm rommer klesmerker som Diesel, Lee, Filippa K, Tiger, J. Lindeberg og Puma, og prisen er maks halvparten av det varene koster i butikk. På utsalget Gällstad Ylle i nærheten fås et bredt utvalg av produkter fra sporty merker som Adidas, Ecco og Helly Hansen, mens Hemma Hos Haglund satser på interiør.

Tepper, tapeter og stoffer

Det var de såkalte knallarne, de vestgøtske handelsmennene, som grunnla Borås by i 1621. I den hundre år gamle bomullsfabrikken som rommer Borås Textilmuseum er det satset på levende miljøer der over 3000 plagg vises frem, og barn simpelthen elsker stedet. Byen har flere lagerutslag, deriblant Sanden Textiles AB med designtapeter og møbelstoff. Kasthall fabrikkutsalg i Kinna tilbyr gulver og tepper rimelig, mens Marks Pelle Vävare`s fabrikkutsalg har stort utvalg av myke frottévarer som morgenkåper, møbelstoff, gardiner og duker med tidløs design.

Utsalget til Falbygdens Ost i Falköping har et bredt utvalg av nettopp ost, og hit trekker folk for smaksprøver og kupp året rundt.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

Läckö Castle marina in Västergötland

Vest-Sveriges magiske mangfold

Vest-Sverige er den regionen i Sverige kanskje flest nordmenn kjenner til – det er nemlig her en finner Bohusläns vakre kyststripe, Dalslands dype skoger, shoppingeldoradoet Västergötland og landets hovedstad nummer to – Göteborg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden