En smak av Västergötland

Med sjøer som Vättern og Vänern i tillegg til Göta Kanal, er det ikke rart at innsjøfisk står på mange av menyene til de Västergötlandske kroene. Tre av dem heter Idas Brygge, Forshems Gestgivaregård og Restaurang Sjöboden.

  • Restaurant Idas Brygga, by Göta Kanal

Restaurant Idas Brygga, by Göta Kanal

Hele 25 gourmetrestauranter og kroer i Västergötland, Dalsland og Bohuslän har kvalifisert seg til å bli med i Vestsvensk Mersmak. Samtlige tilbyr kvalitetsmåltider utenom det vanlige, basert på lokale råvarer og mattradisjoner. Restaurang Sjöboden er medlem og ligger i Spikens Fiskeläge lengst ute på Kållandsö ikke langt fra Läckö Slott. Spesialiteten er fisk fra Vänern, som abbor, sik, laks og løjrom, og den kan nytes i solsteika på uteserveringen med yrende båtliv som utsikt.

Livlig i Lidköping på sommeren

Pirum Restaurant og Vinbar i Lidköping er verdt å få med seg, og det samme gjelder Kinnekullegården som ligger på toppen av fjellet ikke langt fra Spikens Fiskeläge. Herfra er det super utsikt over hele området. Deilig mat, sjenerøse smørbrød og is som nytes på en stor uteservering i solen er stikkord.

Måltider med sjøutsikt

Også Idas Brygge i Karlsborg er medlem av Vestsvensk Mersmak. Her blir en servert delikatesser som laks og røye i skjønne omgivelser – restauranten er plassert i et gammelt kanalmagasin og rett utenfor vinduene seiler båtene forbi langs kanalen. Idas tilbyr overnatting i vannkanten med utsikt over Bottensjøen.
Västergötland sitt spiskammers rommer masse lekkerheter, og gårdsbutikker ligger spredt over hele fylket. Närebo Gårdsbutik og Lassegårdens Trädgårdar er gode eksempler.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

World class oysters from the Swedish West Coast

Gode matopplevelser i Bohuslän

Spiskammerset i Bohuslän bugner over av deilige fristelser. Kystlinjen gir oss skalldyr som hummer og østers, skogene forsyner oss med vilt og jordbruket med friske grønnsaker.

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden