Aktiv ferie i Västergötland

I Västergötland består landskapet av både platåfjell og sjøer, skoger og slettelandskap. Slikt blir det bevegelse av! Sykkelpakker, kanoturer og barnevennlige turstier i Skaraborg, Ulricehamn og langs Gøta Kanal gjør regionen til en destinasjon for aktiv ferie.

  • Biking along Göta Kanal
  • Göta Kanal

Biking along Göta Kanal

I Ulricehamn, som er kjent for supre shoppingmuligheter, arrangeres det flotte, varierte sykkelturer for både store og små. De varer i alt fra noen hyggelige timer til fem dager, og mens noen går langs sjøen Åsunden har andre shopping som tema der en stopper opp ved de beste fabrikkutsalgene.

Sykkeltur fra Sjötorp langs Göta kanal

En av de hyggeligste sykkelrutene i Västergötland går fra Sjötorp langs Göta Kanal. Her fins 300 sykler til leie. Veiene er brede, naturen særdeles vakker og attraksjonene mange for både barn og voksne. Karlsborg Festning, familiestedet Norrkvarn og de mange båtene som geleides gjennom slusene gir noe å hvilke blikket på. Langsmed hele kanalen fins hotell og vandrerhjem for overnatting, og et godt tips er å stoppe ved trivelige gårdsbutikker eller spisesteder underveis som serverer mat basert på lokale råvarer. Idas Brygga i Karlsborg er et slikt sted.
Det var i dette området Svea rike ble grunnlagt, lover ble skrevet og kristningen av Sverige satte i gang for alvor, men allerede i steinalderen og bronsealderen slo folk seg ned her og skapte egne samfunn. Området er dermed særdeles rikt på kultur og historikk samt arkitektur og rester etter tidlige bosetninger.

Middelalderkirker og fantastisk natur på Kinnekulle

Kinnekulle kalles for det blomstrende fjellet, og er spesielt fargerikt på sommeren. Her fins det fosser, vakre middelalderkirker og kalksteinsbrudd – alt i nærheten av Sveriges største innsjø Värnern. Her kan en ta båtturer, fiske, padle kano, bade eller stå på vannski.

Vandrestier, golfrunder og bilsport

Å gå tur i ridderen Arn´s fotspor er også populært. Den 45 kilometer lange Kinnekullestien byr på variert natur underveis. Langs Vänerkysten fins også Lundsbrunn GK, livlige småbåthavner samt motorsportsaktiviteter på Kinnekulle Ring.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

Cranes at Hornborgarsjön

Ferieopplevelser i Västergötlands natur

Västergötland har en fantastisk variasjon i landskapet med både sjøer, langstrakte slettelandskap og karakteristiske platåfjell. Her er det rikelig med pilgrimstier å vandre på, store naturfenomener som Tranedansen ved Hornborgasjøen og platåfjellene i Kinnekulle.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden