Västergötland

Västergötland er fylket med de store mulighetene. Med byer som Ulricehamn ved sjøen, Lidköping med Läckö Slott, livlige Borås og vakre Karlsborg blir ferien proppfull av opplevelser.

  • Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Läckö castle, Lidköping in Västergötland

Ulricehamn ligger ved sjøen Åsunden, og her kan en bade, padle, fiske eller bli med på båttur med m/s Sylvia. Byen og Gällstad-traktene er fremfor alt kjent som et shoppingeldorado – en kommer ikke utenom alle fabrikkutsalgene med kjente merkevarer. Lidköping er en annen av fylkets perler – Rörstrand Porselensfabrikk er kjent for å lage Nobels middagsservice, men en får kjøpt både BodaNova, Hackman og Iittala i utsalget til reduserte priser. Fabrikken rommer også et museum, og rett i nærheten ligger vakre Läckö Slott med slottspark designet av Simon Irvine, kafé og restaurant Fataburen. På Slottets arrangeres det familieunderholdning og konserter hele sommersesongen gjennom.

Sommeridyll i badebyen Hjo

Den spesielle Trebyen Hjo ligger ved Vättern, og det sies at den som har fått Hjo-sand mellom tærne alltid kommer tilbake. Arkitekturen i tre, de brosteinsbelagte gatene, villaene, strandpromenaden og småbåthavnen er suverent sjarmerende. I tillegg fins her butikker, gode spisesteder og mange gallerier.

Göta kanal - Sveriges blå bånd

Karlsborg ved Göta Kanal er fremfor alt kjent for sin gigantiske festning. Her får en supre guidinger med innlagt action, og filmer og dataspill i 3D forsterker opplevelsen av 1800-tallet. Göta kanal er Sverige største vannvei og går som et blått bånd mellom Göteborg og Stockholm. Langs kanalen dukker sjarmerende familiedestinasjoner som Norrkvarn, Forsvik og Hajstorp opp, og de byr alle på sysselsetting og moro.

Tekstilmuseum, dyrepark og shopping i Borås

Byen Borås er kjent for lange tekstiltradisjoner, men også for den flotte dyreparken sin. Sjiraffer, elefanter, elg og mange andre nordiske dyr gjør visitten både lærerik og forunderlig morsom.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Rörstrand Museum in Lidköping

Rörstrand Porselen i Västergötland

Västergötland er et spennende designdistrikt; i flere hundre år har tekstilindustrien i Sverige hatt sitt sentrum i traktene rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad.

Quality Spa & Resort Strömstad

Spa-hotell i Bohuslän

Lyst på deilige spa-opplevelser i delikate miljøer? I Vest-Sverige kan du dra til steder som Quality Spa & Resort i Strömstad, Stenungsbaden Yacht Club, Smögens Havsbad og Marstrands Havshotell. På samtlige steder står helse og nytelse i fokus.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden