Moro med middelalder i Vest-Sverige

Noen ganger frister det å ta med ungene til familiedestinasjoner der både de og foreldrene får kulturelt og historisk påfyll mens de leker, ser og sanser. Ekehagen Fornminneby og Ridderuken i Hova er to slike steder - i Hova mysser det av morsomme middelalderaktiviteter hver sommer.

"Hova Riddarvecka" - Knight week in Hova

Interessant for barna i Ekehagens Fornminneby

Ekehagens Fornminneby er et friluftsmuseum der de besøkende forflyttes flere tusen år tilbake i tid til et levende miljø. Her opplever en hvordan folk levde og bodde i stein-, bronse-, og jernalderen, og museet ligger landlig til i en eikeskog fra svunne tider. Her rusler geiter, får og villsvin fritt rundt, mens turistene kan ta en tur i urtehagen og kjenne duften av vekster som ble brukt som legemiddel i gamle dager. En får vite mer om tidligere jakt- og fangstmetoder, og kan prøve seg på tidsriktige aktiviteter som pil og bueskyting. På stedet fins det butikk, restaurant med gode retter og spesialmenyer med mat fra middelalderen samt hjemmelagde kaker.

Prins og prinsesse under Ridderuken i Hova

Ridderuken i Hova er et ukelangt arrangement der Nordens største daglige ridderkortesjer går av stabelen; det fins gjøglere og selgere på plass, hester, sverd og fantastiske drakter. Alle som drar hit ikler seg tidsriktige klær og rustninger, og absolutt alle er velkommen. På kveldene trer flammeslukerne frem og det er kamp om Svea Rikes Krone hver eneste dag. Det fins et eget ridderland for små prinser og prinsesser på plass, med egne aktiviteter for barn. Hova Ridderuke virkeliggjør tiden, historikken og levesettet på en fremragende måte.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

The island of Hven in the middle of the Öresund

Barnas sommer i Skåne

Sykkelstiene i Skåne er supre for barnefamilier, og mange av veiene leder til flere kilometer lange hvite sandstrender. Barna elsker også attraksjoner som dyrehager, middelalderborger, vannland og dressintråkking.

Sandhammaren at Österlen in Skåne

Skåne - familieferie

De langstrakte slettene i Skåne er perfekte å sykle på, og spesielt da når mange av veiene leder til kilometer lange hvite sandstrender. Men barna elsker selvsagt også dyrehager, ekte middelalderborger, fornøyelsesparker og dressintråkking på nedlagte jernbanespor.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden