Matveien gjennom Dalsland

Med sine dype skoger, tusenvis av sjøer og frodige landbruk, er det duket for fest på Dalslands middagsbord. Innsjøfisk, storvilt og spesialiteter som bever er bare noen av herlighetene steder som Falkholts og Baldersnäs serverer. I tillegg fins det mange flotte spisesteder i Åmål og Bengtsfors.

  • Smoked Beaver at Falkholts

Smoked Beaver at Falkholts

25 gourmetrestauranter og kroer i Västergötland, Dalsland og Bohuslän har kvalifisert seg til å bli med i Vestsvensk Mersmak. Samtlige tilbyr kvalitetsmåltider basert på sunne lokale råvarer og distriktets mattradisjoner, og de er alle plassert i flotte miljøer som er verdt en ekstra omvei.

Falkholts Dalslandskrog med husmannskost av ypperste kvalitet

I Dalsland er Falkholts Dalslandskrog i Dals Långed medlem, og her er det eierne Carin og Christer Falkholt som tar imot gjestene. Tradisjonsrike retter som røkt bever, kantarellsuppe og smakfullt vilt står på menyen. Falkholts er et unikt sted - pass på å nyte desserten i vinbiblioteket som rommer ekteparets store samling av edle dråper. Det snakkes ofte om steder som er verdt en ekstra omvei – Falkholts Dalslandskrog er definitivt et slikt sted.

Baldersnäs Herregård med mat og overnatting

Vakre Baldersnäs Herregård har rom for overnattingsgjester, og de som tar inn her nyter magiske omgivelser med den praktfulle slottsparken rett utenfor vinduet. Her er bakeri, kafé og grillbar plassert i det som opprinnelig var gårdens stall, mens det serveres litt flottere herregårdsmenyer i hovedbygningen.

Opplev regionens mangfold i Åmål og Bengtsfors

Også byene Åmål og Bengtsfors plasserer seg på spisekartet – her fins det mange koselige kafeer og konditorier, samt kroer som satser på vilt fra nærområdene. De mange sjøene i Dalsland utgjør et paradis for hobbyfiskere som ser sjarmen i å dra opp sin egen middag. For den som vil kombinere natur med mat, tilbyr Dalsland Naturguide bær- og soppvandringer med kokkelering i etterkant. De har også egne familiepakker.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Halmens hus in Bengtsfors

Kulturreise i Dalsland

Dalsland naturlandskap består av både sjøer, høye fjelltopper og Dalslands kanal. Kulturlivet er minst like rikt – severdigheter som Halmens Hus, akvedukten i Håverud og Eds MC- og Motormuseum i Bengtsfors er morsomme opplevelser for hele familien.

The Dalsland Canal

Barnevennlig natur i Dalsland

Det varierte naturlandskapet i Dalsland byr på massevis av flotte familieopplevelser. Hva med et dagscruise på Dalslands kanal, eller en fascinerende spasertur i Tresticklan Nasjonalpark?

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden