Kulturreise i Dalsland

Dalsland naturlandskap består av både sjøer, høye fjelltopper og Dalslands kanal. Kulturlivet er minst like rikt – severdigheter som Halmens Hus, akvedukten i Håverud og Eds MC- og Motormuseum i Bengtsfors er morsomme opplevelser for hele familien.

  • Halmens hus in Bengtsfors

Halmens hus in Bengtsfors

Dalslands Konstmuseum i Upperud arrangerer kunstvandringer, byr på grafikk, malerier og varierte utstillinger, samt konserter året rundt. Pass også på å få med deg Hantverkshuset i Upperud der en finner et av Sveriges største utbud av kunsthåndverk, sløydgjenstander, klær, antikviteter og mye annet. Hantverkshuset ligger ved sjøen Upperudshöljen.

Forumet Not Quite på Fengersfors Bruk i Åmål

Et must å besøke for kunstinteresserte, er forumet Not Quite som ligger på Fengersfors Bruk i Åmål kommune. Bygningsmassen er fra 1700-tallet, er fantastisk innholdsrikt og rommer både verksteder, atelierer, fotolaboratorium, galleri og kunsthall som benyttes av profesjonelle kunstnere. Her oppleves en miks av Dalslands rike historikk som kulturlandskap sammen med elementer som samtidskunst og næringsliv. Not Quite har som mål å være et sentrum for kultur som setter sine spor ikke bare i Norden, men også Europa. Dermed fins det fem utstillingslokaler på plass der det vises frem kunst fra både Dalsland, Sverige og Europa samt butikk, en deilig hage, galleri og kafee.

På Halmens Hus, som er det eneste i sitt slag i Norden, kan en følge halmens historie opp gjennom tidene og få nøyere innblikk i bruksområder og tradisjoner både gjennom en fast utstilling og løpende arrangement.

Ikke gå glipp av akvedukten i Håverud

Dalslands kanal ble ferdigstilt år 1868, og akvedukten i det lille samfunnet Håverud er kanalens store severdighet. Akvedukten var datidens geniale løsning på hvordan en skulle bygge kanal på myk fjellgrunn. Kanalen ble ganske enkelt plassert på en hylle på fjellet, og i dag fins det også en jernbanebro og veibro på samme sted. Hver dag når båtene går gjennom akvedukten samles folk for å bivåne hendelsen.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Smoked Beaver at Falkholts

Matveien gjennom Dalsland

Med sine dype skoger, tusenvis av sjøer og frodige landbruk, er det duket for fest på Dalslands middagsbord. Innsjøfisk, storvilt og spesialiteter som bever er bare noen av herlighetene steder som Falkholts og Baldersnäs serverer. I tillegg fins det mange flotte spisesteder i Åmål og Bengtsfors.

Trolley (dressin) in Dalsland

Ellevill aktivitetsferie for hele familien

I Dalslands grønne landskap fins alle muligheter når det gjelder å sysselsette barna. Dressintråkking, padling, klatring, vandring i Tresticklan Nasjonalpark og fiske er bare noe av det. For ikke å snakke om de fantastiske sykkelveiene som snirkler seg på kryss og tvers gjennom landskapet!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden