Barnevennlig natur i Dalsland

Det varierte naturlandskapet i Dalsland byr på massevis av flotte familieopplevelser. Hva med et dagscruise på Dalslands kanal, eller en fascinerende spasertur i Tresticklan Nasjonalpark?

  • The Dalsland Canal

The Dalsland Canal

Dalslands kanal starter ved Köpmannebro ved Vänern. Den ble påbegynt i 1864, og 254 km og 31 sluser senere sto den ferdig, år 1868. Bare en mil er gravd kanal, resten består av naturlig sjøsystem. Kanalen er en av Europas vakreste vannveier. Kanalen binder sammen en labyrint av store og små sjøer, og et av høydepunktene er den kunstige akvedukten i Håverud. Dalsland ligger bare en kort kjøretur unna Halden og Oslo.

Dagscruise på Dalslands kanal

Kanalen er åpen for vanlig båttrafikk fra juni til og med august. Om en ikke har egen båt, kan en hoppe om bord i skip som M/S Dalslandia, som går mellom Bengtsfors og Håverud eller også M/S Storholmen som er fra det forrige århundreskiftet. Her bys en på en morsom nostalgitripp gjennom landskapet.

Guidede turer i Tresticklan Nasjonalpark

Nasjonalparken ved sjøen Tresticklan ligger i et gammelt skogsområde som får en til å tenke på eventyr, troll og alver. Flere av trærne er mer enn 250 år gamle, og her fins både daler og ødemark. Parken har flere oppmerkede turstier som passer for både barn og voksne, og i tillegg kan en delta på guidede turer arrangert av Sörknattens Vildmarksguide.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Camping in Dalsland

Herlig familieferie i Dalsland

Dalsland kan vise til særdeles vakker natur, og dermed også et fantastisk rikt dyreliv. Denne destinasjonen byr på herlige familieopplevelser som beversafari, turer i Tresticklan Nasjonalpark og Dalsland Moose Ranch – der en møter skogens konge på nært hold.

Smoked Beaver at Falkholts

Matveien gjennom Dalsland

Med sine dype skoger, tusenvis av sjøer og frodige landbruk, er det duket for fest på Dalslands middagsbord. Innsjøfisk, storvilt og spesialiteter som bever er bare noen av herlighetene steder som Falkholts og Baldersnäs serverer. I tillegg fins det mange flotte spisesteder i Åmål og Bengtsfors.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden