Ellevill aktivitetsferie for hele familien

I Dalslands grønne landskap fins alle muligheter når det gjelder å sysselsette barna. Dressintråkking, padling, klatring, vandring i Tresticklan Nasjonalpark og fiske er bare noe av det. For ikke å snakke om de fantastiske sykkelveiene som snirkler seg på kryss og tvers gjennom landskapet!

  • Trolley (dressin) in Dalsland

Trolley (dressin) in Dalsland

Med idyllisk beliggenhet ved sjøen, er Silverlake Canoeing i Kråkviken et supert utgangspunkt for opplevelser i villmarken. Dressintråkking, kanopadling, fiske, turgåing og overnatting er bare noe av det som tilbys, og alt er lagt til rette for både barn og voksne. Her arrangeres også Dalsland Kanotmaraton hvert år i august måned.

Sykle dressin på nedlagte jernbanespor gjennom landskapet

Dressintråkking er et must å oppleve når en først er i Dalsland. Tråkkingen foregår på nedlagte jernbanespor der en suser fremover i full fart gjennom skoger og forbi sjøer. Det tilbys familiepakker der en kan veksle mellom å tråkke dressin og padle fra en til fem dager, og en velger mellom å overnatte på tilfeldig sted og leirplasser som er anvist på kartet eller på pensjonat. Mat fins både på restauranter og i sjøen for den som vil teste fiskelykken – det er bare til å skaffe seg et fiskekort og kaste snøret uti.

Tresticklan Nasjonalpark inviterende for barn

Vil du teste utholdenheten, så legg turen til Trestickan Nasjonalpark som grenser til Norge. Fra Råbocken som ligger to mil nord for Ed kan en gå den kjente Tresticklanstien på 8 kilometer. Dersom en tar en avstikker til utsiktstoppen Örshøyden underveis og vandrer et stykke på Halleleden ender en opp ved turisthytta Bodalsvika i Norge. Da blir turen på 14 kilometer maksimalt variert og en opplever fantastisk natur underveis.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Halmens hus in Bengtsfors

Kulturreise i Dalsland

Dalsland naturlandskap består av både sjøer, høye fjelltopper og Dalslands kanal. Kulturlivet er minst like rikt – severdigheter som Halmens Hus, akvedukten i Håverud og Eds MC- og Motormuseum i Bengtsfors er morsomme opplevelser for hele familien.

The Dalsland Canal

Barnevennlig natur i Dalsland

Det varierte naturlandskapet i Dalsland byr på massevis av flotte familieopplevelser. Hva med et dagscruise på Dalslands kanal, eller en fascinerende spasertur i Tresticklan Nasjonalpark?

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden