Herlig familieferie i Dalsland

Dalsland kan vise til særdeles vakker natur, og dermed også et fantastisk rikt dyreliv. Denne destinasjonen byr på herlige familieopplevelser som beversafari, turer i Tresticklan Nasjonalpark og Dalsland Moose Ranch – der en møter skogens konge på nært hold.

  • Camping in Dalsland

Camping in Dalsland

De guidede turene i Tresticklan Nasjonalpark går gjennom historisk villmark; daler fylt med spennende fjellandskap og skoger som bærer preg av ødemark. Stiene er for en stor del de samme som nordmenn benyttet seg av under krigen som fluktruter, eller også de svenskene gikk på i senere tid for å handle varer i Norge. Her kan en koble helt av, lukte og lytte til naturen og glemme alt stress i hverdagen mens guiden forteller om omgivelsene.

På beversafari med kano

Dalsland kalles for de tusen sjøers landskap, og her har beveren det naturligvis storartet. Dalslands Naturguide arrangerer beversafari for hele familien. En glir sakte fremover i vannet med kano når det har skumret, og ser nærmere på beverens hjem og spiseplasser. Beveren er mer nysgjerrig enn sky, så sjansen for å se den på nært hold er stor. Når beveren plasker lekent med halen, blir alt og alle i nærheten dynket i vann!

Møte med skogens konge

Dalslands Moose Ranch ligger i Dals-Ed, og her fins det seks tamme elger som vandrer fritt rundt i en 10 hektar stor elgpark med skogsterreng. I parken lever elgen slik den ellers ville gjort, og de besøkende kommer ekstra tett innpå og får mer kunnskap om den fantastiske skapningen. Elgen er verdens største hjortedyr og kan løpe inntil 60 kilometer i timen. I tillegg til parken, fins det også en hyggelig butikk og kafé på Moose Ranchen.

Naturreservat med oppmerkede turstier

Dalsland rommer også naturreservatet Yttre Bodane – et spennende skogs- og skjærgårdslandskap i Vänern som ligger en mil nord for Köpmannsbro i Åmål kommune. I skogen vokser det massevis av bær og sopp, og også fuglelivet er særdeles rikt på grunn av myrområdene. Her fins det oppmerkede turstier, og den som vandrer gjennom landskapet vil oppleve unike rester fra bronsealderen som ikke finnes noe annet sted i Sverige bortsett fra på Bohuslänskysten og Norrlandskysten.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

The Dalsland Canal

Barnevennlig natur i Dalsland

Det varierte naturlandskapet i Dalsland byr på massevis av flotte familieopplevelser. Hva med et dagscruise på Dalslands kanal, eller en fascinerende spasertur i Tresticklan Nasjonalpark?

Halmens hus in Bengtsfors

Kulturreise i Dalsland

Dalsland naturlandskap består av både sjøer, høye fjelltopper og Dalslands kanal. Kulturlivet er minst like rikt – severdigheter som Halmens Hus, akvedukten i Håverud og Eds MC- og Motormuseum i Bengtsfors er morsomme opplevelser for hele familien.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden