Nordens Ark for utrydningstruede arter

Nordens Ark er Bohusläns mest besøkte attraksjon, og er et fantastisk sted å ta med ungene til. Parken ligger rett i nærheten av skjærgårdsidyllen Smögen, har helårsåpent og rommer mer enn 100 forskjellige dyrearter – mange av dem nordiske.

  • A lynx, one of many Nordic animals at Nordens Ark

A lynx, one of many Nordic animals at Nordens Ark

Amurleopard, fjellugle og japansk trane er en ting, men i Nordens Ark kan en bli bedre kjent med ulv, jerv, skogsrein og panda også. Målet med parken er å bevare utrydningstruede arter, og her ferdes de fritt i sitt eget element. En 3 kilometer lang sti bringer de besøkende forbi alle dyrene, og når de mates stopper verden opp og en ser instinktene deres utfolde seg fritt på nært hold.

Villmarksleir for de vågale

Nordens Ark er barnevennlig og de minste kan klappe sauer, høns og griser. Hver dag går guidede visninger av stabelen, og de som ikke rekker alt kan overnatte på parkens eget hotell. Parken arrangerer også morsomme dagsleirer der barna er dyrevoktere for en dag og opplever ekstra nærkontakt gjennom mating og stimulering. I tillegg får de massevis av kunnskap om hvordan dyrene lever, og hvordan kroppene deres fungerer. Villmarksleiren inkluderer overnatting der ungene sover i det fri, lager mat over åpen ild og går på nattevandring i parken for å se om alt står bra til med de to- og firbente. Og det beste av alt – alt skjer på dyrenes premisser.

Hotell Nordens Ark har flott beliggenhet i forhold til både natur og dyr. Hotellets værelser er holdt i lys, skandinavisk design og en velger mellom enkeltrom, dobbeltrom eller familierom.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Rock carvings in Tanum, a World Heritage site

Barnevennlige museum i Bohuslän

Bohuslän er et paradis for barna. Hva med et besøk på Vitlycke Helleristninger i Tanum der de kan oppleve vikingtiden på ordentlig, la dem male en hel dag på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn eller også gi dem et spennende innblikk i fylkets kultur på Bohusläns Museum?

Sea fishing in Bohuslän

Aktivitetsferie langs Bohuslänskysten

I Bohuslän myldrer det av muligheter til å gjøre ferien ekstra innholdsrik for barna. Overnatt på Daftö FerieCenter i Strømstad, bli med dampferjen Ångaren Bohuslän på en opplevelsesrik rundtur i skjærgården, eller lei kajakk gjennom Naturens Beste for å oppleve den på egen hånd.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden