Havets Hus og Pilane på Tjörn

Familieferie ved havet er alltid morsomt for barna. I Bohuslän er avstanden mellom severdigheter som Havets Hus i Lysekil og Pilane statuepark på Tjörn kort – og havet og strendene er aldri langt unna. 

  • Kosterhavets National park in Bohuslän

Kosterhavets National park in Bohuslän

Kosterøyene kan en hoppe på fisketurer og selsafari, og det går skjærgårdsturer jevnlig fra både Skärhamn og Lysekil. Havets Hus i Lysekil ligger flott til ved havnen, og inneholder over 40 akvarium med over 100 forskjellige arter fra både Gullmarsfjorden og Skagerrak. Bohuslän har kort sagt et hav av artige aktiviteter som trollbinder barna dine.

Morsom guidetur for ungene

Havets Hus kan barna se både hai og fisk inn i øynene, eller klappe sjøstjerner og kreps for å kjenne hvordan de føles. Guideturer og filmvisning gjør stedet ekstra interessant, og hver fredag mater en dykker dyrene i tunnelakvariet som omringer de besøkende med vann på tre kanter.

Stor skulpturpark på Pilane på Tjörn

Pilane er et gravfelt fra jernalderen som ligger på halvøya Tjörn i Bohuslän. Her kan en se et stort antall steinformasjoner som ble plassert år 0-600 e.kr. eller også titte på helleristningene som ble risset inn i steinene i bronsealderen for 3000 år siden ved Basteröd i nærheten. Det spesielle ved Pilane, er at stedet også er en skulpturpark der mange meter høye statuer med tema dyr, natur er plassert over hele parken.

Skulpturene er laget av både svenske og internasjonale anerkjente kunstnere. Stedet er en oase for hele familien; sauer beiter fritt omkring og fra utsiktspunktene har en panoramautsikt over havet – fra Pater Noster i syd til Måseskär i nord. De som ikke har med mat til egen piknik, kan besøke Pilane gårdskafé rett i nærheten eller også Sundsby Säteri for energi og påfyll.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Läckö Castle marina in Västergötland

Vest-Sveriges magiske mangfold

Vest-Sverige er den regionen i Sverige kanskje flest nordmenn kjenner til – det er nemlig her en finner Bohusläns vakre kyststripe, Dalslands dype skoger, shoppingeldoradoet Västergötland og landets hovedstad nummer to – Göteborg.

World class oysters from the Swedish West Coast

Gode matopplevelser i Bohuslän

Spiskammerset i Bohuslän bugner over av deilige fristelser. Kystlinjen gir oss skalldyr som hummer og østers, skogene forsyner oss med vilt og jordbruket med friske grønnsaker.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden