Barnevennlige museum i Bohuslän

Bohuslän er et paradis for barna. Hva med et besøk på Vitlycke Helleristninger i Tanum der de kan oppleve vikingtiden på ordentlig, la dem male en hel dag på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn eller også gi dem et spennende innblikk i fylkets kultur på Bohusläns Museum?

  • Rock carvings in Tanum, a World Heritage site

Rock carvings in Tanum, a World Heritage site

Vitlycke Museum ligger i Tanum, og er et eldorado for både voksne og barn. I den nordlige delen av Bohuslän fins det over 1500 helleristningsteder, og akkurat her fins det over 200 bilder som ble hugget inn i stein under bronsealderen 1700-500 år f.kr.

Opplev gårdsliv slik det var i bronsealderen

Både skip, mennesker, vogner, dyr og sirkeltegninger er risset inn, og den mest kjente illustrasjonen er Brudeparet. På sommeren arrangerer Vitlycke både verdensarvsafari, nattguidinger og arkeologiskole for barn. På plass fins også butikk og en bronsealdergård med levende dyr som går fritt mellom bygningene som viser hvordan menneskene levde på den tiden. På sommeren kan en titte på hvordan de farget tøy og smidde bronse på gårdsplassen. Vitlycke står på Unescos liste over Verdensarv.

Akvarellkurs for barn og voksne

Nordiska Akvarellmuseet er Nordens eneste museum for akvarellkunst og ligger i Skärhamn på Tjörn. Her kan en titte på verk fra over 100 forskjellige internasjonale og svenske kunstnere, og la seg fascinere av permanente og løpende utstillinger. Barn og unge opp til 26 år har fri entré til utstillingene, og i helgene kan en prøve seg med penselen i museets atelier. På sommeren avholdes det flere kurs, der barn og voksne kan lære å male – både sammen og hver for seg. Museet har butikk med gave- og akvarellartikler, og vegg i vegg ligger restauranten Vatten som serverer alt fra gourmetmat til kaféretter.

Dypdykk i kystens historikk

Bohusläns Museum ligger i den gamle havnen i Uddevalla, og her formidles fylkets kultur- og naturarv på en leken måte overfor barn. Permanente og løpende prosjekt om alt fra middelalderen i Bohuslän, til kunstutstillinger og fortellinger om hvordan livet på kysten artet seg før og nå, krydres med lekerom og foredrag om dyrelivet i fylket. Museet har også en velassortert butikk og restaurant der en får servert retter basert på landskapets mattradisjoner.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre i Vest-Sverige?

Få mer informasjon om hva Vest-Sverige har å by på under vastsverige.com.

Sea fishing in Bohuslän

Aktivitetsferie langs Bohuslänskysten

I Bohuslän myldrer det av muligheter til å gjøre ferien ekstra innholdsrik for barna. Overnatt på Daftö FerieCenter i Strømstad, bli med dampferjen Ångaren Bohuslän på en opplevelsesrik rundtur i skjærgården, eller lei kajakk gjennom Naturens Beste for å oppleve den på egen hånd.

World class oysters from the Swedish West Coast

Gode matopplevelser i Bohuslän

Spiskammerset i Bohuslän bugner over av deilige fristelser. Kystlinjen gir oss skalldyr som hummer og østers, skogene forsyner oss med vilt og jordbruket med friske grønnsaker.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden