[text]

Kafeer i Stockholm

Stockholm er ganske enkelt proppfull av kafeer. Svenskene elsker å fika (ta kaffepause), og stockholmere er intet unntak. Det er sjelden du ser en tom kafé morgen og middag, og heller ikke nattestid ettersom alle stockholmere unner seg minst èn fika om dagen.

  • Rosendals trädgård, garden and café at Djurgården

Rosendals trädgård, garden and café at Djurgården

Tradisjonelt

Vetekatten er uten tvil Stockholms grand lady innen kafeer. Dette er mer en institusjon enn en klassisk kafé. Et tradisjonelt kaffehus i svensk stil med en labyrint av koselige rom der du føler at du sitter i din mormors stue. Her fås smektende, hjemmebakte kaker laget på de beste ingredienser. Tössebageriet er også en av stockholmernes favoritter. 

Det spesielle

Rosendals trädgårdar er en kafé i et gammelt drivhus som ligger på Djurgården. Stikkord er økologisk og biodynamisk bakeri, tradisjonelle kaker og cookies, velduftende brød og herlige lunsjer.

Museum

Fantastiske Café Blom, som ligger i Arkitekturmuseet, er faktisk verdt en egen reise. Her fås hjemmebakte kaker, supper, salater og fransk kaffe, og det hele rammes perfekt inn av en enkel, men smakfull meny basert på sesongens og økologiske råvarer.

Nabolagets favoritter

Petite France på Kungsholmen er en godt bevart hemmelighet. Stedet har seilt opp som favoritten til Stockholms gourmetkjennere og folk som elsker franske søtsaker med en snert av finesse. Du kan forvente overdådige lunsjer og brunsjer; langkok er en av spesialitetene. Men her er altså brødet alene verdt et besøk.

Tips?

Dessert & Choklad på Lilla Essingen og Chokladfabriken på Södermalm, er to premierte favoritter innen desserter hvis du har lyst på syndefullt søtt. Lux har kun take away, men til gjengjeld er stedet vel verdt en visitt.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden