[text]

Stockholms undergrunnskunst

Undergrunnsbanen i Stockholm er et eneste stort kunstgalleri. Mer enn 90 av de 110 stasjonene har kunst signert rundt 150 forskjellige kunstnere utstilt.

  • Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.
  • Stockholm Metro. Näckrosen (water lily) station.
  • Art in the Stockholm Metro, station T-Centralen
  • Art in the Stockholm Metro, station Kungsträdgården
  • Art in the Stockholm Metro. Stadion station.

Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.

For prisen av en billett til Stockholms undergrunn kan du titte på skulpturer, mosaikk, malerier, installasjonskunst, inskripsjoner og relieffer fra 1950-tallet og frem til 2000-tallet på flesteparten av Stockholms undergrunn sine stasjoner.

På T-banesentralen kan du se relieffer og kunst med flis fra 1950-tallet på veggene, mens på Arsenalgatan ved utgangen til Kungsträdgården (den blå linjen) vil du oppleve en arkeologisk utgraving med antikke søyler, statuer og skulpturer.

Solna stasjon (blå linje) utmerker seg for sitt lyserøde tak som gir inntrykk av at en befinner seg i en grotte der taket presser seg ned mot skinnene. Selve veggene på stasjonen skildrer en granskog som er én kilometer lang.

Vårt beste tips? For prisen av en gyldig undergrunnsbillett kan du bli med en undergrunnsekspert på en guidet tur til 4-5 stasjoner. Hvis du har dårlig tid, så kjøper du bare en billett (gyldig i en time fra stemplingstidspunkt) på stasjonen, og tar den blå linjen for å se på kunsten i stasjonene ved Rådhuset og Fridhemsplan.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden