[text]

Power of Fashion på Nordiska Museet

Nordiska Museet i Stockholm har gått i bresjen for en omfattende utstilling som viser svensk mote gjennom de siste 300 årene. Dette er en gylden mulighet til å lære noe om hvordan mote definerer sosiale grupper og påvirker menneskers identitet. Utstillingen dekker både 1780-årene, 1860-årene og 1960-årene, og illustrerer hvordan og ikke minst hvorfor svensker kledde seg slik de gjorde i periodene.

  • Nordiska Museet - Nordic Museum
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet
  • Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet

Nordiska Museet - Nordic Museum

Utstillingen The Power of Fashion tar deg med på en interessant reise innen svensk mote gjennom tidende, og fokuserer på tre tiår; nemlig både 1780-årene, 1860-årene og 1960-årene.

Motegale tyver

I utstillingen ”Forbudt luksus” får du vite mer om effekten av moteboikotten som herjet Sverige på 1700-tallet, da overflødige ting og klær praktisk talt var bannlyst, og hvordan et illegalt marked for moteklær så dagens lys.

Kunsten å lappe

Denne delen av utstillingen er en hyllest til all lapping som har foregått på svenske klær gjennom tidende, og som står i sterk kontrast til holdbarheten på moteklærne og bruk-og-kast mentaliteten vi praktiserer nå i senere tid.

Fra Algots til Acne

Jeansutstillingen ”Ungdommelig mote” viser de gode, gamle svenske jeansene som het ”Algots', som hadde glidelås i siden og gikk som en farsott over landet mellom 1947 og 1960 da Sverige hadde et forbud mot import av amerikanske jeans. Hvis en tenker på at Sverige har klart å gå fra Algots til Acne, jeansmerket som har tatt en hel verden med storm, har de saktens kommet langt.

Den fantastisk imponerende bygningen som rommer Nordiska Museet ligger på Djurgården. Du kommer hit med buss, båt, trikk eller til fots fra sentrum. Hvis du blir inspirert av jeansutstillingen, så gå videre til Acne flagship store som ligger på Norrmalmstorg etterpå.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden