[text]

Stockholms skjærgård

Stockholms skjærgård består av mer enn 30.000 øyer, holmer og skjær som er spredt 80 km øst fra byen helt ut til Østersjøen. Noen er store, bebodde øyer som er viden kjent for liv og røre i sommermånedene, mens andre er mer røffe utposter eller gresskledde småøyer som får et sjeldent besøk av selkolonier eller også padlere på tur.

  • Take the steamboat to the Stockholm archipelago
  • Summer dinner at Fejan, Stockholm archipelago
  • Utfredel close to Norrtälje, Stockholm archipelago
  • Summer night at Sandhamn, Stockholm archipelago
  • Close to Island Borgen, in Stockholm archipelago
  • Huvudskär islet, Stockholm archipelago

Take the steamboat to the Stockholm archipelago

Sightseeing året rundt

Den mest populære måten å oppleve skjærgården på, er å ta en av de mange skjærgårdsferjene  Du kan fritt velge mellom å dra på en 5-ukers tur, eller også 5 timer. Det er enkelt å bestille billetter etter ønske på Cinderella og fra ferjeselskapet Waxholmsbolaget.

Så hva skal en finne på?

Du kan kjøre båt, gå turer, fiske, padle havkajakk, sykle og svømme og til og med dra på yachttur når det er is på sjøen. Se etter ville bær i august, og sopp i august og september. Stek din egen fisk på grillplassene som fins på campingplassene, eller gå for gourmetversjonen på noen av de berømte svenske restaurantene på øyene Fjäderholmarna, Grinda og Värmdö.

De beste overnattingsstedene

En gang var Stockholms skjærgård tilfluktstedet til bønder og fiskere - nå er det hjemmet til noen av hovedstadens rikeste innbyggere. Over 50 000 feriehus som er alt fra små, røde hytter med ett rom, til det som best kan beskrives som praktfulle villaer. Men du trenger ikke å eie noe for å overnatte i skjærgården. Her fins det både campingplasser, herberger og mulighet for å leie hytter. Og du kan også ta inn for natten i koselige privathus som et alternativ til dyre hoteller.

Du kan delta på turer med RIB-båt i skjærgården, og hvis du føler at du sitter fast på en av øyene og vil tilbake til fastlandet på et blunk, så fins det taxibåter tilgjengelig.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden