Kyst og skjærgård i Stockholm

Stockholm er bygget på 14 øyer, og når en først besøker hovedstaden er det et must å få et glimt av skjærgården. Over 30 000 holmer, skjær og øyer nås enkelt med de mange sightseeingbåtene som går fra sentrum, og vips er en fremme ved familieidyller som Grinda, Vaxholm, Fjäderholmarna og Sandhamn.

  • Take the boat to the Stockholm archipelago
  • Stockholm archipelago

Take the boat to the Stockholm archipelago

Grinda er en nydelig øy som ligger en drøy time utenfor sentrum. Den ligger i et naturreservat, og rommer Grinda Vertshus som er bygget i jugendstil. Her fins det flust av strender og flotte svaberg en kan ta piknik på; hotell, vandrerhjem og camping er på plass, og om en vil kan en leie kajakk og oppdage naturen rundt øya på egen hånd.

Overnatting på Vaxholm

Vaxholm er et trivelig skjærgårdssamfunn der mange av de originale villaene fra forrige århundreskifte er bevart. Her fins det koselige spisesteder, en livlig gjestehavn, kafeer og småforretninger. Og for å nyte stedet fullt ut, kan en ta inn på Vaxholms Hotell, der en har flott utsikt over både festningen og havneområdet. En tar seg til øya med bil eller båt.

Sandhamn ytterst i skjærgården 

Fjäderholmarna er øygruppen som ligger nærmest Stockholm, bare 20 minutters båttur fra sentrum. Dette er et perfekt sted å reise til om en har knapphet på tid, og restauranten på øya serverer kjempegod mat i trivelige omgivelser. Eksklusive Sandhamn er selve motsetningen til Fjäderholmarna. Den sagnomsuste øya ligger ytterst i skjærgården, og er Stockholms møteplass for seilere. Her er det yrende liv hele sommeren gjennom; den sjarmerende byen rommer førsteklasses verthus og hotell, restauranter og barer. I tillegg fins her både kallbadshus og spa som gjør at nytelse møter historikk og ringen sluttes perfekt.

Familieopplevelse med kajakk og RIB

Om en ønsker virkelig nærkontakt med Stockholms skjærgård, anbefales en kajakktur på egen hånd. Å padle sakte gjennom vannet i eget tempo, hoppe i land på øyer på impuls og stanse ved trivelige vertshus underveis er morsomt for både voksne og barn. Kajakk kan leies flere steder, blant annet ved Djurgårdskanalen og Rålambshovsparken. Flere aktører tilbyr også fartsfylte sightseeingturer i RIB-båter. Da nås den ytre skjærgården og øyer som Sandhamn på null komma niks, og lykken tilsvarende raskt. Det er fullt mulig å oppleve sol, bad og lek i sentrum av hovedstaden også. Friluftsbad som Långholmsbadet, Rålambshovsbadet og Reimersholme er kjempepopulære og tilbyr rekreasjon for hele familien.

Huvudskär islet, Stockholm archipelago

Stockholms magiske skjærgård

Mer enn 24000 øyer og skjær hvor kun 1000 er bebodd. Om sommeren er skjærgården et paradis for seilere og båtfolk fra hele Nord-Europa, men den er også tilgjengelig for publikum ved hjelp av offentlig transport.

View over Stockholm

Bydeler i Stockholm

Bydeler som Gamla Stan, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen, Birkastan, Gärdet og Vasastan har alle sitt særpreg når det gjelder severdigheter og arkitektur. Fellesnevneren er at de er eventyrlige å rusle rundt i.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden