[text]

Naturen i Stockholm

Stockholm er verdenskjent for å være utrolig vakker. Byen hviler på 14 øyer, er omringet av vann og full av parkområder, skog og herlige strender.

 

  • View over Stockholm

View over Stockholm

Parkene i Stockholm

Med hele 26 parker å vise til, kan det sies at Stockholm er rimelig grønn. Et knippe populære parker, er for eksempel Hagaparken (skoger, sjøer g dammer), Rålambshovsparken (med en strand av gress i sjøkanten og enger), Vita Bergen (kupert piknikpark), og den enorme Kungliga Nationalstadsparken som er på 6.671 dekar. Dette er verdens første nasjonalpark som er plassert midt i en by, og den er kjent som økoparken der du kan oppleve både hegre, rådyr og rev.

Kungliga Nationalstadsparken rommer tre kongelige parker; Djurgården, Haga og Ulriksdal. Disse er forbundet med hverandre via bukten Brunnsviken. Også de omkringliggende øyene Skeppsholmen, Kastellholmen, Beckholmen og Fjäderholmarna tilhører Økoparken.

Innsjøer, kanaler og åpningen inn til skjærgården

Ta med badetøy og fiskeutstyr under et besøk til hovedstaden! Stockholm er, tross alt, omringet av innsjøen Mälaren og ligger rett ved den nydelige skjærgården. Det er så rent vann her at du trygt kan både svømme og fiske etter laks og ferskvannsfisk.

Det å padle i kanaler er ikke forbeholdt kun de av oss som er veldig eventyrlystne. Långholmskanalen har så stille vann at du kan ta med hele familien utpå og sitte på rekke og rad og innta en piknik. Sporty mennesker elsker å dra ut i skjærgården for å oppleve den 32 nautiske mil lange Långviksskärsturen, og hvis du er ute etter villmarksnatur og lett padling skal du dra til den nydelige strømmen Ältaån som er 5,5 nautiske mil lang.

Naturopplevelser på vinteren

De som elsker Stockholm for alt byen er verdt, vet også hvordan de skal få mest mulig ut av den vinterstid også - når det er iskaldt. Skøyting er kjempepopulært på innsjøen Norrviken og den store innsjøen Mälaren som omgir byens øyer. Det er en enda mektigere opplevelse å stå på skøyter i selve skjærgården, men da er det tryggest å delta på en guidet tur.

Langrenn er også en populær Stockholmsaktivitet i weekenden, og folk tester formen i parker, skoger og på sjøer med is (dra til Hellasgården for å oppleve flotte løyper, skøyting og sauna). Du kan også stå slalåm i Stockholm. Det fins 7 minibakker i Hammarbybacken.

Turgåing under storbyferien:

Like utenfor Stockholm kan du gå den populære Sörmlandsleden som er 621 kilometer lang (terrenget består av furuskog, klipper sletter og elver). Eller du kan teste Upplandsleden (300 kilometer) som ligger i gangavstand til innsjøen Mälarens strandlinje slik at du kan spasere ved havet. Fabelaktige Tyresta National Park tilbyr 8 forskjellige turstier hvorav en av dem er tilpasset barnevogner.

Allotment in Tanto, in the center of Stockholm

Kolonihagene i Tanto

Det fins ting som ikke kan kjøpes for penger. Et godt eksempel er kolonihagene i Tanto på Södermalm, i den sørlige delen av Stockholm. Ventetiden for en parsell kan være opptil ti år, og stedet er fantastisk å besøke for turister.

Skeppsholmen in Stockholm

Skeppsholmen full av kulturopplevelser

Skeppsholmen er en av Stockholms sentralt beliggende øyer som er rik på kunst og kultur. Her ligger Moderna museet, en av verdens fremste museer for kunst fra det 20. århundre.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden