[text]

Wallanders Ystad

På grunn av detektiv Wallander er lille Ystad blitt kjent over hele verden. Byen er akkurat så skjønn som filmen og TV-seriene skildrer, med de middelalderske og pastellfargede bindingsverkshusene, brosteinsbelagte gater og koselige torg.

  • Stortorget in Ystad, Skåne
  • Kenneth Branagh as Kurt Wallander

Stortorget in Ystad, Skåne

Hvis du stikker innom det lokale turistkontoret i Ystad, noe vi foreslår at du gjør, vil de med glede fortelle deg om rundturen ”I fotsporene til Wallander” og konseptuelle rundturer der du får muligheten til å prøve å løse noen av Wallanders mordmysterier. De ansatte vil også gi deg informasjon om Wallander-relaterte apps du kan laste ned. Og selvsagt fortelle deg om alle Wallander-pakkene du kan bestille gjennom turistkontoret.

Byen har i tillegg en fascinerende historikk, førsteklasses museer og kunstgallerier, 40 kilometer med sandstrender og et bølgende landskap slik vi forbinder det med vakre Skåne. Ystad er badebyen som har alt.

Hvis du blir med på en av de guidede Wallander-turene, får du se det meste av byen og de største historiske attraksjonene. Hvis du ikke deltar på guidetur, skal du vite at St. Knuts Torg, Klosteret i Ystad som er fra 1100-tallet og den tilstøtende St. Petri kirken med museum er kulturelle høydepunkter. Det er massevis av gode kafeer og restauranter i Ystad, så nei – du trenger ikke å leve på pizza og hamburgere slik detektiv Wallander gjør.

Gå i Wallanders fotspor direkte på din mobiltelefon. Tilgjengelig app både på iPhone og Android.

Ystad ligger i Skåne i Sør-Sverige, og er et fantastisk utgangspunkt for å oppleve regionens kultur, tradisjon, historiske steder og sprudlende byer og natur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden