[text]

Spa og nytelse i Skåne

Et iskaldt dypp i sjøen er både sunt, forfriskende og fantastisk morsomt. I Skåne er ritualet organisert rundt flere hundre år gamle kallbadhus der folk møtes, er sosiale, bader og tar badstue etterpå. Men selvsagt frister regionen også med herlige hotellanlegg ved havet som rommer moderne, eksklusive SPA-anlegg.

  • SPA, Hotell Ystad Saltsjöbad

SPA, Hotell Ystad Saltsjöbad

God, amerikansk og en glede for sansene

Ribersborgs Kallbadhus ligger midt i Malmö, og ble innviet i 1898. Her kan en bade, sole seg, ta vedfyrt badstue og nyte behandlinger som massasje og soneterapi. Et godt tips er å besøke stedets gourmetrestaurant etter badet for å nyte stedet fullt ut. Gamle aner har også Bjärred Saltsjøbad utenfor Lund, men i dag er badet topp moderne. Fra badstuen er det spektakulær utsikt over Öresund, og på sommeren er stedet kjempepopulært blant barnefamilier.

Spa-anlegg ved havet

Ystad Saltsjøbad ligger ved havet midt mellom Malmö og Österlen, og åpnet dørene for første gang i 1897. Hotellanlegget har et bredt utvalg av spa-behandlinger, og både værelser og mat holder høy kvalitet. Også Torekov Hotell som ligger på en halvøy i nordvestre Skåne, er et supert reisemål. Her kombineres deilige behandlinger med utendørsaktiviteter som golf, sykling og turgåing. Hotel Skansens nydelige SPA-anlegg ligger i fiskesamfunnet Båstad, og der kan en veksle mellom japansk eller vanlig basseng, eller også stupe ut i bølgene rett utenfor. Stedet tilbyr sportsaktiviteter som afrikansk dans, step og yoga i tillegg til velværebehandlinger.

Avslappet New England stil

I nærheten av Lund, på Romeleåsen, ligger The Lodge. Hotellet har en delikat spa-avdeling, og hele stedet utstråler en avslappet New England-inspirert stil der bruset fra Skånes bølger treffer østkysten av USA. Stikkord er nytelse, romantikk og en følelse av å befinne seg langt unna hverdagen. En kan ta utendørs boblebad, nyte velgjørende spa-behandlinger eller rett og slett bare senke skuldrene i en komfortabel stol. The Lodge topper opplevelsen ved å servere mat som er nøyaktig slik den bør være – god, amerikansk og en glede for sansene.

Mii Gullo Spa at Fjällnäs in Härjedalen

Spa i Sverige

Spa blir stadig mer populært i Sverige, i takt med at mange opplever at de innimellom trenger å bli skjemt bort for å klare sin hektiske livsstil.

Art

Hjertet banker for kulturen i Skåne

Ingen regioner i Sverige kan sammenlignes med Skåne når det gjelder skattejakt på antikviteter, kunst og spennende gallerier og museum. Gjennom flere hundre år har innbyggerne dyrket frem en kunnskap, interesse og ære i å produsere godt håndverk.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden