[text]

Skåne - Sveriges varmeste region

Skåne er Sveriges sørligste distrikt og et av Nord-Europas mest fruktbare jordbruks-områder. Regionen har et fascinerende variert landskap. Her fins løvskog og dramatisk kystlandskap i nordvest, milevis med strender i sør, heier og grønne skogholt i vest samt dype skoger i nordvest.

  • Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Med kort avstand mellom attraksjoner og severdigheter, egner Skåne seg perfekt til bil- og sykkelferier. Halvannen time i bil er nok til å oppleve hele regionen på kryss og tvers.

La ferien starte ved idyller som Båstad og Torekov

La oss starte i nordvest ved Bjäre-halvøya, med den berømte tennisbyen Båstad. Dette er en legendarisk festby som tiltrekker seg sommergjester fra fjern og nær, spesielt i juli under den årlige tennisturneringen ATP. Torekov i den andre enden av halvøya er også et eksklusivt sommersted. Her fins førsteklasses hoteller og restaurant Kategatt, i tillegg til spa-anlegget Solsidan.

Opplev Öresund som skiller Sverige fra Danmark

I sør finner vi den vakre Kullaberg-halvøya som strekker seg mot Öresund som skiller Sverige fra Danmark. Kullaberg stiger dramatisk opp fra sjøen med voldsomme klipper, grotter og bratte stup. Her fins interessante naturreservat med spennende vegetasjon, og stedet er supert for den som liker utfordrende fotturer. Her ligger også de to gamle fiskerbyene Mölle og Arild, og begge er eksklusive sommersteder. Grand Hotel i Mölle er forøvrig et klassisk landemerke som ble oppført i forrige århundreskifte.

Storbyen Malmö plassert på vestkysten

Langs den tett befolkede vestkysten ligger byene Helsingborg, Landskrona, Lund og Malmö. Malmö er Sveriges tredje største by og en av de mest dynamiske metropoler i Nord-Europa. Malmö er knyttet til Danmarks hovedstad København gjennom den mektige Öresundsbrua.

Opplev liv og røre i universitetsbyen Lund

Den pittoreske havnebyen Helsingborg og den gamle universitetsbyen Lund med sin berømte katedral fra 1123, er byer med egenart og atmosfære som byr på en rekke tilbud for de som er interessert i kultur og historie. Fra Landskrona kan du ta ferge til øya Ven i Öresund og besøke den historiske Tycho Brahe-festningen.

Flotte golfbaner i sørøst

I det sørøstre hjørnet av Skåne ligger den smale Falsterbro-halvøya, med de eksklusive og vakre strandhotellene Skanör og Falsterbro. Her oppleves langstrakte hvite strender, spennende naturreservater og en fuglestasjon som tiltrekker seg ornitologer bdåe vår og høst.

Et matfat av de sjeldne

Skåne er ettertraktet blant matturister. Kroer og restauranter av topp kvalitet ligger spredt over hele regionen, mange av dem med nydelig beliggenhet og kystatmosfære. Menyene tar ofte utgangspunkt i distriktets rike tilgang på lokalproduserte råvarer. For matelskere vil våren med frisk asparges og ferske grønnsaker, og høsten med bær, sopp, gås og skalldyr være spesielt attraktive tider å besøke Skåne på.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden