[text]

Golfopplevelser i Skåne

I Skåne fins det over 70 golfbaner, og det i en avstand på bare en time fra hverandre. Stikkord er lynraske greener, velpleide fairways og spennende utfordringer - alt delikat pakket inn i ekte linksbaner, irrgrønne parkbaner og skogsbaner med flust av hinder.

  • Golf at Barsebäck in Skåne
  • Golf at Vasatorp GK, Skåne

Golf at Barsebäck in Skåne

Ljunghusen GK, Falsterbo GK, Bokskogen GK, Araslöv GK, Kristianstad GK  og PGA National i Bara utenfor Malmö er navn som lett gir en golfer vann i munnen. I tillegg har vi selvsagt legendariske Båstad GK og Skånes nye stjerne Vasatorps TC signert Arthur Hills. Dette er bare et knippe av alle mulighetene som fins i regionen – for å ikke glemme lave greenfees, supre hoteller og deilige klubbrestauranter som vet å strekke golfopplevelsene helt til topps.

Solide fairways, raske greener

Vasatorps GK ved Helsingborg har åpent året rundt og tilbyr fire baner. Tournament Course er det nyeste tilskuddet og ble innviet år 2008. Her kreves både kløkt og dristighet, og linkskarakteren seg gjeldende. PGA of Sweden National Links Course i Bara er en klassisk 18-hullsbane, og også denne banen har typiske linkstrekk med store, ondulerte greener og dype bunkere med bratte kanter. I tillegg gir banens høydeforskjell på over 20 meter en annerledes golfrunde.

En av Sveriges mest utfordrende baner

Ljunghusens bane er bygget på sandgrunn, og bare noen meter unna ruller Østersjøen inn mot de hvite strendene. Fairways her er solide, greenene raske og roughen kan lett fortone seg som en stengt dør. Ljunghusen regnes som en av Sveriges vanskeligste baner. Den er nesten like berømt som Falsterbo GK, Sverige eldste golfklubb. Dette er den kanskje mest anerkjente linksbanen i Sverige.

I Österlen fins det massevis av baner med golfpakker, og mens noen spiller kan resten av familien ha det gøy i Tosselilla Sommarland, dra på kunstrunde, nyte sjarmen i Simrishamn eller gå i detektiv Wallanders fotspor i Ystad. Et smart tips er også å leie hytte i Borstahusens ferieby ved Landskrona GK som har to 18-hullsbaner ved Sundet. Badestranden er kun en kort drive unna, og i nærheten ligger også Skånes Dyrepark og naturreservatet Söderåsen.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf i Sverige

Sverige har skapt seg et ry som golfnasjon med golflegender som Annika Sörenstam.

Visit local artist at art shows, Österlen in Skåne

Kunstrunden i Österlen

Hvert år rundt påsketider, og i år skjer det mellom 10. og 19. april, inviterer kunstnerne i Österlen i Skåne deg inn i verkstedene – og ofte hjemmene – sine for å se på arbeidene deres.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden