[text]

Skåne - familieferie

De langstrakte slettene i Skåne er perfekte å sykle på, og spesielt da når mange av veiene leder til kilometer lange hvite sandstrender. Men barna elsker selvsagt også dyrehager, ekte middelalderborger, fornøyelsesparker og dressintråkking på nedlagte jernbanespor.

  • Sandhammaren at Österlen in Skåne

Sandhammaren at Österlen in Skåne

Vest for Landskrona og midt i Öresund ligger Ven, og i tillegg til topp sykkelstier tilbyr øya også massevis av skjønne badeviker, muligheter for rideturer og museet Tycho Brahe der en får et artig innblikk i astronomi.

Start sykkelturen i Simrishamn

På fastlandet er sjarmerende Simrishamn i Österlen et fint utgangspunkt å sykle fra; da er verken Österlens Museum, kulturhuset Valfisken eller Brantevik og Skillinge langt unna. De som starter i Hammenhøg, bør stikke innom Tosselilla Sommarland og middelalderborgen Glimmingehus der det arrangeres ridderspill og annen underholdning hele sommeren gjennom.

Ponnyridning og rutsjebaner i Skåne Dyrepark

Skåne Dyrepark rommer over 800 nordiske dyrearter som ungene blir kjent med i et naturlig miljø. Sett av god tid – ponnyridning, konkurranser, utstillinger og vannrutsjebaner står også på programmet. Kanoturer, fiskevann og vandrestier fins det flust av i Skåne, men avslappende dressintråkking på nedlagte jernbanespor er en artig og annerledes måte å oppleve regionen på. Den mest populære ruten starter i Broby og går til Glimminge. Turen er 12 kilometer lang, og underveis kan en stoppe ved Helge å, Skånes største vassdrag.

Ikke gå glipp av Skånes langstrakte strender

Mange tar snarveien fra Danmark til Skåneregionen med DFDS båtene for å oppleve regionens rivieralignende strender – om så bare for å titte på dem. Domsten og Vikingstrands Badplats i Helsingborg og Skansenbadets strand i Båstad er nydelige, og sistnevnte har også fått kvalitetsstempelet Blått Flagg for sitt rene vann. De som er på byferie i Malmø får også kjøle seg ned – midt i byen ligger den 2,5 km lange sandstranden Ribersborgs som har langgrunne strender for de små, og badebrygger som bringer de litt mer tøffe raskt ut på dypet.

Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Opplevelser for alle aldre

Sør-Sverige er en tilgjengelig og spennende destinasjon når du reiser med hele familien. Her er det korte avstander med en mengde fine tilbud innenfor rekkevidde.

The island of Hven in the middle of the Öresund

Barnas sommer i Skåne

Sykkelstiene i Skåne er supre for barnefamilier, og mange av veiene leder til flere kilometer lange hvite sandstrender. Barna elsker også attraksjoner som dyrehager, middelalderborger, vannland og dressintråkking.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden