Shopping i Skåne

Shopping i Skåne er enkelt, spennende og rimelig. Men fremfor alt er det fantastisk morsomt. I Malmö, Helsingborg, Kristianstad og Lund florerer det av internasjonale merker og design.

Besøk vårt nettsted for weekendreiser i Sverige og få flere tips om den beste shoppingen i Skåne.

  • Shopping in Malmö

Shopping in Malmö

Keramikk og spennende fabrikkutsalg

Over hele regionen gjøres kupp på keramikk i spreke farger fra Höganäs Keramik. Produsentens fabrikkutsalg ligger nord for Helsingborg, og der selges også 2 sortering fra Iittala, Rørstrand, BodaNova og Hackman. For de som har besøkt en av Skånes mange slottsparker, kan det være fristende å ta med seg en hånddreid krukke fra Wallåkra hjem. Fabrikken ligger i Vallåkra, der det også er utstilling, restaurant og butikk med bra priser.

Gjør designkupp i Malmö

Skåne kan vise til lange tekstiltradisjoner, og på Form & Design Center i Malmö bugner det av topp eksemplarer innen svensk og nordisk design. Yllefabrikken på småstedet Klippan er et annet sted en bør stikke innom, fantastiske pledd og tepper i ren ull med moderne design selges til reduserte priser. Folk kommer også langveis fra for å gjøre kupp i Skånes mange antikvariater. Utvalget innen smykker, møbler, sølv og malerier er fristende stort i både Ystad, Malmö, Kristianstad og Lund.

Kjente formgivere, levende design

Skåne har en kultur for å ønske kreativitet velkommen, og mang en designer har regionen som base. Norrgavel selger Svanenmerkede møbler signert designeren Nirvan Richter, hvis motto er at kun kretsløp holder i lengden. Blå Station er et annet møbelmerke med opprinnelse Skåne – de spennende, nye linjene overrasker og merket selges over hele regionen. Glass, kjærlighet og fingerspissfølelse – det er ord som lett beskriver arbeidet på Studio Glasshyttan i Åhus.

Forretningens grønne linje

Skåne er også kjent for sin grønne linje; gårdsbutikkene med stort utvalg av økologiske matvarer, byenes fairtradebutikker og ikke minst alle gartneriene med det lille ekstra av planter. Om en kommer hjem med mye eller lite fra Skåne, det vites på forhånd ei. Men at en kommer hjem med noe, det er garantert.

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Oppdag Skånes mange hemmeligheter

Skåne er kanskje Sveriges varmeste region – og da tenker vi ikke bare på klimaet og de rundt 70 golfbanene den er velsignet med. Skåne er nemlig kjent som kontrastenes landskap, der en finner et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur.

Visit local artist at art shows, Österlen in Skåne

Kunstrunden i Österlen

Hvert år rundt påsketider, og i år skjer det mellom 10. og 19. april, inviterer kunstnerne i Österlen i Skåne deg inn i verkstedene – og ofte hjemmene – sine for å se på arbeidene deres.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden