[text]

Oppdag Skånes mange hemmeligheter

Skåne er trolig Sveriges varmeste region – og da tenker vi ikke bare på klimaet og de rundt 70 golfbanene den er velsignet med. Dette er kontrastenes landskap, hvor en finner et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur. De korte avstandene er et ekstra trumfkort – det tar knapt en time fra den ene enden av regionen til den andre.

  • Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

I Skåne er det kort avstand mellom småstedene og byer som Malmö i sydvest, Helsingborg i nordvest og Kristianstad i nordøst. Malmö er Sveriges tredje største by, og rommer alt fra supre shoppingmuligheter, uteliv, museum og tradisjonelle kallbadshus til mektige slott, praktfulle hager og førsteklasses hoteller.

Variert natur og eksklusive slottsbesøk

Naturen er variert; her fins både dype skoger, knallgule rapssletter og en 400 kilometer lang kystlinje med hvite sandstrender. Skåne grenser til hele tre hav; Kattegat, Öresund og Østersjøen. Søker en slottsopplevelser, venter nærmere 300 stykker. Og hele regionen er et paradis for hageelskere som er ute etter praktfulle parker kombinert med gourmetmat, utstillinger og grønne festivaler.

Herlige matopplevelser i kø

Skåne er kjent som Sveriges matfat, og er viden kjent for mattradisjoner og dyktige kokker. I spesielt Malmö og Helsingborg fins det mange premierte restauranter som skjenker gjestene topp måltidsopplevelser. Sjarmerende gårdsbutikker med fristende, økologiske varer er heller aldri langt unna.

Store kunstopplevelser og skattejakt i antikvariater

Kunst og Skåne går hånd i hånd. Over hele regionen fins et fantastisk utvalg av både antikvitetsforretninger, atelierer, spennende museum og ikke minst keramikkarbeider. Og i Malmø Kunsthall fins en av Europas største samlinger av samtidskunst. Men moderne design står også på kartet - i Ängelholm produseres sportsbilen Koenigsegg og i Malmö er The Turning Torso byens nye flaggskip.

Aktiv og innholdsrik ferie for barna

Skåne har mye for voksne, men enormt for barna. De som er ute etter aktiv ferie kan spille golf, vandre langs 100 mil med turstier, sykle på perfekte sykkelveier, padle i elver og sjøer, og også prøve fiskelykken. Idylliske fiskesamfunn som Båstad og Simrishamn fins det mange av, og sandstrendene er langgrunne og barnevennlige.

Det fins fornøyelsesparker i både Malmö, Åhus og Tosselilla Sommarland i Österlen. Skånes Dyrepark er selvsagt midtpunktet i det hele – her fins over 80 nordiske dyrearter og massevis av moro. I tillegg avvikles spennende arrangement året rundt; Malmöfestivalen, Eplemarkedet i Kivik, Kunstrunden samt julemarkeder på slott bare er noen av dem.
 
Fram til freden i 1658 var Skåne en viktig del av Danmark, og den dag i dag er de to knyttet nært sammen via broen i Malmö. Et kjent ordtak som enkelt beskriver hvor varm, rik og unik denne regionen er, sier at Skåne er svensk. Og litt dansk. Men først og fremst skånsk.

Vitemölla Badhotell at Österlen in Skåne

Overnatting i Skåne

I Skåne er det maks en time fra en tupp til en annen, og den 400 kilometer lange kysten rammer inn byer, severdigheter og familieaktiviteter perfekt. At de fleste som kommer hit på sommeren vil overnatte ved havet, det gir seg nesten selv.

Interior design store Olsson & Gerthel in Malmö

Shopping i Skåne

Shopping i Skåne er enkelt, spennende og rimelig. Men fremfor alt er det fantastisk morsomt. I Malmö, Helsingborg, Kristianstad og Lund florerer det av internasjonale merker og design.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden