[text]

Hjertet banker for kulturen i Skåne

Ingen regioner i Sverige kan sammenlignes med Skåne når det gjelder skattejakt på antikviteter, kunst og spennende gallerier og museum. Gjennom flere hundre år har innbyggerne dyrket frem en kunnskap, interesse og ære i å produsere godt håndverk.

  • Art

Art "Together and Apart" at Wanås sculpture park

Antikviteter, slott og tidsreiser for barna

En av hemmelighetene bak det å gjøre kupp på antikviteter, er å vite hvor en skal gå. Malmö kan skilte med supre antikvariater som rommer både smykker, møbler, interiør, bestikk, keramikk og artig design. Nirvana, Engeln Antikhandel, Lidmans Lampor og Kjelles Møbler er noen av dem. Det samme gjelder for Ystad, Lund, Båstad og lille Löderup – her myldrer det av artige småforretninger hvor kuppene gjøres på løpende bånd.

Fristende kultur for barna

Skal en gi barna en fristende innfallsvinkel til Skånes kultur, bør de tas med til Wanås slott i Knislinge og Kivik Art Center på Österlen der det er kunst utendørs og hvor de til og med kan klatre på noen av kunstverkene. Fredriksdals museer og trädgårdar i Helsingborg har skreddersydde arrangement for barn, blant annet tidsreiser som gjøres ved hjelp av skuespillere. Kulturen i Lund er Skånes største museum og rommer 40 bygninger og flere millioner gjenstander. Guidede turer, aktiviteter, utstillinger og lærerik lek holder ungene sysselsatt i timevis.

Gallerivandring og samtidskunst

I Skåne vrimler det av flotte gallerier og atelierer, og Österlen er ekstra populær. Både i påsken og på sommeren arrangeres det artige rundturer mellom de beste galleriene her. Over hele regionen arbeider skulptører og smykkekunstnere, billedkunstnere og kunsthåndverkere side om side. Resultatet er kvalitet, bredde og et mangfold innenfor alle kategorier av kunst. Det Moderne Museet og Konsthallen i Malmö med sine 75 000 samtidsverker er bare toppen av isfjellet i denne fascinerende regionen.

Kronovalls castle at Österlen in Skåne

Eventyrlig slottsbesøk i Skåne

Er det ett sted en skal reise til for å være prinsesse eller prins for en natt, er det Skåne. Regionen smykker seg nemlig med hele 300 slott og herregårder der flere har overnattingsmuligheter.

Visit local artist at art shows, Österlen in Skåne

Kunstrunden i Österlen

Hvert år rundt påsketider, og i år skjer det mellom 10. og 19. april, inviterer kunstnerne i Österlen i Skåne deg inn i verkstedene – og ofte hjemmene – sine for å se på arbeidene deres.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden