Stemninger på Gotland

På øya Gotland, ni mil fra østersjøkysten, finner du stedet som er mest solsikkert i hele Sverige. Gotland kan skryte av å ha flest soltimer i sommermånedene juni, juli og august, ifølge statistikken.

  • Storsudret at Gotland

Storsudret at Gotland

Nordens St. Tropez

Kombinasjonen sol, deilige temperaturer og flotte sentrumsnære sandstrender, gjør at folk kaller Gotland for «Nordens St.Tropez». Norderstrand, Gustavsik og Snäck er navn på sentralt beliggende strender som du finner ved øyas eneste by, Visby. Her er livet som skapt for lange, late feriedager, der man kan kjøle seg ned etter en shoppingrunde.

Visby

Beachestaurantene nede i vannkanten er også verdt et besøk en vakker feriedag. Og trenger du en pause fra solstekingen, kan du gå deg en tur i Visby, som med sin domkirke fra 1150, smale smug, rare hus og intime kafeer er å finne på Unescos verdensarvliste. Filmregissør Ingmar Bergman tilbragte store deler av livet sitt på Gotland, og han skrøt mye av den behagelige stemningen du møter på øya.

Aktiviteter på Gotland

Og blir du lei av slaraffenlivet, er det en rekke ting en aktiv familie kan finne på. Som å leie sykler, fiske, ri på hester, eller spille golf. I tillegg arrangeres det både teater, konserter og viking-spill for store og små om sommeren. Gotland er kanskje lite, men har mye å by på. Ikke minst kan øya by på dette: Solgaranti. 

Se her for mer informasjon om Gotland.  

 

Visby on Gotland

Gotland

Øya Gotland ligger utenfor sørøstkysten av Sverige i Østersjøen. Hit reiser du for å oppleve Gotlands nesten eksotiske og unike naturlige skjønnhet og middelalderbyen Visby.

Rock formations (Rauk) at Fårö, Gotland

Gotlands ukjente perler

Selv om Gotland er kjent for sine middelalderbygninger og sagaer, har øya likevel sine hemmeligheter.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden