[text]

Øya Öland

Öland er knyttet til fastlandet via den 6 kilometer lange Ölandsbroen som går fra byen Kalmar helt sør i landet.

  • One of many beaches at Öland
  • Gettlinge gravfält, UNESCO World Heritage site
  • Borgholm Castle, Öland
  • Solliden on Öland

One of many beaches at Öland

Öland

Solrike Öland er en favorittdestinasjon blant svenske familier som velger å enten leie hytter, bo på en av de 25 veldrevne campingplassene, eller også å overnatte i en av de koselige ferielandsbyene. På Öland fins det et fantastisk utvalg av sommerhytter, feriehus og herregårder til leie.

Forvent sol, sjø, kritthvite lange sandstrender og en haug av familieaktiviteter. Den svenske kongefamilien ferierer på Öland hver eneste sommer, og da bor de på Solliden. Når du først er her, bør du benytte sjansen til å besøke dette hvite, nydelige slottet i italiensk stil.

Ölands mange campingplasser er meget veldrevne og godt vedlikeholdt, og flere av dem har egne matforretninger, tilbyr underholdning og familieaktiviteter. Noen av de mest idylliske campingplassene ligger i vannkanten på nordsiden av øya, der Böda Sand er et glitrende eksempel.

Det er visse ting du bare må se og gjøre når du er på Öland. En av dem er å besøke Borgholm Slott, en vakker slottsruin med masse barneaktiviteter fra juni til august. For litt tøffere type opplevelser, kan dere besøke Borgen Eketorp, som er en ombygd gammel festning der ungene får smi jern og kaste seg ut i putekriger.

På den sørlige delen av øya kan du ta en historisk rundreise og besøke Gettlinge gravfelt fra jernalderen, eller titte på Stora Alvaret. Sistnevnte er et gigantisk kalksteinplatå som kan vise til et unikt biologisk mangfold, en fascinerende historikk og som står på UNESCO`s liste over Verdensarv.

Hvis du ikke blir direkte trigget av gigantiske kalksteinplatåer, så reis heller til Ölands husdyr- og fornøyelsespark. Dette er hjemmet til 160 ulike dyrearter, og her fins det både en artig fornøyelsespark pluss vannland og en Piratpark

.

Tips:

Besøk turistkontoret i Storgatan 1 i byen Borgholm på Öland for mer  informasjon om de beste strendene og supre steder å innta sommerpikniken.

Se mer på nettsiden om Öland for mer informasjon.

Når?

Året rundt.

Smögen in Bohuslän, West Sweden

Overflod av sjønære nytelser

Skiftende dramatiske omgivelser med en mengde sjarmerende fiskelandsbyer, kystbyer og strender.

Sandhammaren at Österlen in Skåne

Besøk det fantastiske Sør-Sverige

Rundt 80 % av Sveriges befolkning bor i Sør-Sverige. Her opplever du langstrakte strender, dype skoger og et herlig klima som gjør at sommeren varer ekstra lenge.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden