Golf i Halland - Halmstad – Sveriges golfhovedstad

  • Halmstad Golf Club, Southern Sweden
    Halmstad Golf Club, Southern Sweden

    Halmstad GK

[text]

Steder

Halmstad er Sveriges golfhovedstad, og byen ligger knappe 1,5 time sør for Gøteborg. De kritthvite sandstrendene her er kåret til Sveriges vakreste, og idyllen bobler gjennom hele golfsesongen.

I Halmstad fins det 183 golfhull fordelt på 13 baner bare 10 minutter unna sentrum. Du finner links, parkbaner, skogsbaner og seasidebaner. Alt takket være variert design, beliggenheten ved havet og de vakre, gamle skogsområdene.

I 2007 sto Halmstad GK i Tylösand som vertskap for Solheim Cup, og nå er det klart at klubben også skal arrangere Europeisk Mesterskap i laggolf i 2015. Halmstad GK ranker som et av Sveriges desidert beste golfanlegg og har to 18-hullsbaner. Turneringen i 2015 går av stabelen på Norra Banan. Norra Banan snirkler seg fremover gjennom vakkert furulandskap., og kan vise til et knippe spennende doglegs. Södra Banan Södra er smalere, og stiller krav til strategi hele veien fra tee til green.

"I Halmstad fins det 183 golfhull fordelt på 13 baner bare 10 minutter unna sentrum."

Ringenäs Golfklubb byr på hele 27 hull, restaurant, golfhotell, konferanselokaler, proshop og fine treningsområder. Layouten er slående vakker, og foruten sjøutsikt fra samtlige hull ser en så langt som til Kullen i syd og Falkenberg i nord. Banen ble innviet i 1986, og har gjennomgått store forandringer siden 2006. Per i dag består anlegget av en 9-hulls skogsbane, en 9-hulls parkbane og en 9-hull sløyfe med linkskarakter.

Den som besøker Halmstad-Tönnersjö Golfklubb, opplever en av Halmstads vakreste skogsbaner. Den snirkler seg lekent innover det opprinnelige naturlandskapet, og majestetiske eiketrær utgjør naturlige hinder. Banen rommer også flere vannhinder, og fra hull 6 er det utsikt over Laholmsbukten, Olausbukten og den trivelige havna i Halmstad.

Den siste konfekten i esken, er Holms Golfklubb som ligger kun 10 minutter unna Halmstad sentrum. 18-hullsbanen er signert Peter Nordwall, og karakteriseres av et design som gir spilleren fritt leie uten å bli forstyrret av øvrige gjester. Fairways bukter seg lekent innover det hallandske jordbrukslandskapet, og karakteristika er store, ondulerte greener, lett kupert terreng og fairways av sjenerøs bredde. Nordwalls ambisjon var å skape en bane som gir spilleren innblikk i Hallands naturlandskap, og det har han klart til fulle.

Halmstad Golf Club

Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb er ranket som en av Sveriges aller beste golfanlegg, og byr på 2 fantastiske skogs- og parkbaner. Norra Banan sto som vertskap for Solheim Cup i 2007. Södra Banan er også en...

Holms Golfklub

Holms Gk ligger bare 10 minutter unna golfhovedstad Halmstad, og den brer seg utover et område på hele 100 hektar. 18-hullsbanen er signert den anerkjente banearkitekten Peter Nordwall, og...

Ringenäs Golf Club

Ringenäs GK

Ringenäs Golfklubb har super beliggenhet i Hallands län, og er plassert i kort avstand fra Sveriges golfhovedstad Halmstad. Det velrennomerte golfanlegget rommer 27 hull, restaurant, golfhotell,...

Tönnersjö Golf Club

Tönnersjö Golfklubb

Tönnersjö GK ligger 15 minutter sør for Halmstad i herlig skogsmiljø. 18-hullsbanen ligger i lett kupert terreng, og byr på spennende utfordringer som setter krav til strategisk spill. Klubben har...

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden