[text]

Fristelser i det skånske landskap

Skåne er kjent for førsteklasses råvarer, dyktige kokker og topp spisesteder. Regionen er simpelthen herlig når det gjelder kjærligheten til mat. Det er her en finner storslagne klassikere som gås, maiskylling, sild og ål tilberedt på alskens måter. I tillegg kan Skåne skilte med søte spesialiteter som den berømte spettekaken, og den like skjønne TV-kokken Tina Nordström.

  • Asparagus, a specialty of Skåne

Asparagus, a specialty of Skåne

Skånske Matopplevelser er et nettverk av skånske spisesteder som lar gjestene oppleve det beste regionen har å tilby i matveien. Oppsøker du en av disse 25 sertifiserte kroene, skal du vite at de setter like høye krav til kvaliteten på miljøet og atmosfæren, som det de gjør til selve rettene. Ikke for det – store, deilige lunsjer og bugnende buffeer basert på lokale råvarer fås overalt. Det er ikke uten grunn at Skåne kalles Sveriges matfat og at ethvert måltid har potensial til å bli en fest.

Gullkorn verdt en omvei

Det fins alltid noen spisesteder som er verdt en ekstra omvei. I Skåne er Vendel Ales Stenar på sydkysten, Bastard i Malmö og restauranten på Drakamöllan i Österlen gode eksempler, og på sistnevnte kan en også overnatte. På hete sommerdager er også Maritim i Simrishamn et sikkert kort – her er spesialiteten nemlig sjømat.

Åhus og Österlen er kjent for ålefiske, og det er tradisjon å feire fangsten med egne ålegilder. På samme måte tilbyr nesten ethvert spisested stekt gås rundt Mortens Gås den 11. november. Gås er blitt et symbol for Skåne og har sitt naturlige hjemsted i det åpne landskapet. Asparges rake som tinnsoldater kan plukkes ekstra tidlig på våren, på samme måte som regionen bugner av aromatiske og søte epler på høsten. Distriktet har eventyrlig mange gårdsbutikker som selger alt fra fairtrade-produkter til økologiske råvarer, urter, grønnsaker, frukt og safter. Regionens natur gjør seg gjeldende – det er jo nettopp den kokkene henter inspirasjon fra når de kreerer sine vinnende, skånske matfat. 

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Oppdag Skånes mange hemmeligheter

Skåne er kanskje Sveriges varmeste region – og da tenker vi ikke bare på klimaet og de rundt 70 golfbanene den er velsignet med. Skåne er nemlig kjent som kontrastenes landskap, der en finner et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur.

Interior design store Olsson & Gerthel in Malmö

Shopping i Skåne

Shopping i Skåne er enkelt, spennende og rimelig. Men fremfor alt er det fantastisk morsomt. I Malmö, Helsingborg, Kristianstad og Lund florerer det av internasjonale merker og design.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden