[text]

Barnas sommer i Skåne

Sykkelstiene i Skåne er supre for barnefamilier, og mange av veiene leder til flere kilometer lange hvite sandstrender. Barna elsker også attraksjoner som dyrehager, middelalderborger, vannland og dressintråkking på nedlagte jernbanespor - i Skåne finner du det hele.

  • The island of Hven in the middle of the Öresund

The island of Hven in the middle of the Öresund

Badeland og middelalderborger

Vest for Landskrona og midt i Öresund ligger Ven, og i tillegg til topp sykkelstier tilbyr øya også massevis av skjønne badeviker, muligheter for rideturer og museet Tycho Brahe der en får et artig innblikk i astronomi.

På fastlandet er sjarmerende Simrishamn i Österlen et fint utgangspunkt å sykle fra; da er verken Österlens Museum, kulturhuset Valfisken eller Brantevik og Skillinge langt unna. De som starter i Hammenhög, bør stikke innom Tosselilla Sommarland og middelalderborgen Glimmingehus der det arrangeres ridderspill og annen underholdning hele sommeren gjennom.

Skåne Dyrepark med 800 dyrearter

Skåne Dyrepark rommer over 800 nordiske dyrearter som ungene blir kjent med i et naturlig miljø. Sett av god tid – ponnyridning, konkurranser, utstillinger og vannrutsjebaner står også på programmet. Kanoturer, fiskevann og vandrestier fins det flust av i Skåne, men avslappende dressintråkking på nedlagte jernbanespor er en artig og annerledes måte å oppleve regionen på. Den mest populære ruten starter i Broby og går til Glimminge. Turen er 12 kilometer lang, og underveis kan en stoppe ved Helge å, Skånes største vassdrag.

Mange tar snarveien fra Danmark til Skåneregionen med DFDS båtene for å oppleve regionens rivieralignende strender – om så bare for å titte på dem. Domsten og Vikingstrands Badplats i Helsingborg og Skansenbadets strand i Båstad er nydelige, og sistnevnte har også fått kvalitetsstempelet Blått Flagg for sitt rene vann. De som er på byferie i Malmö får også kjøle seg ned – midt i byen ligger den 2,5 km lange sandstranden Ribersborgs som har langgrunne strender for de små, og badebrygger som bringer de litt mer tøffe raskt ut på dypet.

Sandhammaren at Österlen in Skåne

Skåne - familieferie

De langstrakte slettene i Skåne er perfekte å sykle på, og spesielt da når mange av veiene leder til kilometer lange hvite sandstrender. Men barna elsker selvsagt også dyrehager, ekte middelalderborger, fornøyelsesparker og dressintråkking på nedlagte jernbanespor.

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Oppdag Skånes mange hemmeligheter

Skåne er kanskje Sveriges varmeste region – og da tenker vi ikke bare på klimaet og de rundt 70 golfbanene den er velsignet med. Skåne er nemlig kjent som kontrastenes landskap, der en finner et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden