[text]

Eventyrlig slottsbesøk i Skåne

Er det ett sted en skal reise til for å være prinsesse eller prins for en natt, er det Skåne. Regionen smykker seg nemlig med hele 300 slott og herregårder. Det unike er at mange av dem tilbyr utstillinger og kulturaktiviteter, åpne slottsparker og fornemme overnattingsmuligheter.

  • Bosjökloster convent in Skåne

Bosjökloster convent in Skåne

Fra gammelt av var Skåne den danske adelens land, og det er grunnen til at det fins så uendelig mange storslåtte borger og slott i regionen.

Uforglemmelig måltider på Kronovall Slott

På Kronovall serveres slottsmenyer av ypperste klasse, og gjestene er velkommen ned i vinkjelleren som rommer titusener av flasker med edle dråper. Häckeberga Slott er plassert på en av Häckabergasjøens syv holmer i et av Skånes vakreste naturmiljøer, og her blir gjestene møtt med både god mat, unike værelser og personlig service. Bäckaskog Slotts aner strekker seg tilbake til 1200-tallet, og miljøet er selvsagt tilsvarende rikt på historikk. Både her og på Ellinge Slott som ligger kun 15 minutter unna Lund kan en bo som en konge – og begge steder er populære å legge bryllup til.

Slottsbesøk kombinert med Skånes matfat

Slottsparkene i Skåne er fantastiske severdigheter som gir inspirasjon, og flere av dem kan kombineres med supre matopplevelser. Sør for Höör ligger Bosjökloster, som skriver seg fra 1100-tallet. Vekstene på terrassene og rosehagen speiler de ulike årstidene og fremstår som et fargehav, og for barna fins det husdyr og lekeplass som holder dem sysselsatt.

Slottparker, utstillinger og håndsverksdager

Sofiero Slott har en nydelig beliggenhet, og over 10 000 velpleide rhododendrobusker av 300 ulike sorter og perfekte hekker gjør at tusenvis av mennesker valfarter hit årlig. Slottet er et sentrum for utendørskonserter, hageutstillinger og håndverksdager i sommersesongen, og i slottsrestauranten serveres mat av topp kvalitet.

Kunstinteresserte bør sette kurs for Wanäs Slott som ligger nord for Kristianstad. Slottet stammer fra 1400-tallet, og her florerer det av verker fra skånske og internasjonale samtidskunstnere. På Katrinetorp Herregård i Malmö arrangeres det også konserter og markeder – kritthvitt og vakkert inviterer gården besøkende inn i en fascinerende verden av flott arkitektur og nydelige vekster.

Vandring i standsmessige eplehager

Hovdala Slott ligger sør for Hässleholm, og er fem hundre år gammelt. Her kan en vandre i gamle eplehager, utfordre den spennende hagelabyrinten, få omvisning og spise god mat. Alt mens en senker skuldrene og lar seg imponere av den mektige atmosfæren som hviler over stedet.

Art

Hjertet banker for kulturen i Skåne

Ingen regioner i Sverige kan sammenlignes med Skåne når det gjelder skattejakt på antikviteter, kunst og spennende gallerier og museum. Gjennom flere hundre år har innbyggerne dyrket frem en kunnskap, interesse og ære i å produsere godt håndverk.

Glimmingehus, a medieval manor in Skåne

Oppdag Skånes mange hemmeligheter

Skåne er kanskje Sveriges varmeste region – og da tenker vi ikke bare på klimaet og de rundt 70 golfbanene den er velsignet med. Skåne er nemlig kjent som kontrastenes landskap, der en finner et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden