Sør-Sverige

  • Bovallstrand Marina on the West Coast
    Bovallstrand Marina on the West Coast

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

  • Canola field in Skåne
    Canola field in Skåne

    © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

[text]

Steder

Hvis du har fulgt med på TV-serien ”Wallander” som er basert på bøkene til Henning Mankell, har du trolig fått et generelt innblikk i hva livet handler om her på sydspissen av Sverige. Og Ystad, byen der alle forbrytelsene skjer, spesielt. Det er minst like nydelig som det ser ut som på TV, med bølgende sletter, hvite hytter i det fjerne og endeløse sandstrender. Er dette Sverige, spør du muligens deg selv om.

Det er flere overraskelser som venter deg i dette landskapet. Langs hele den fabelaktige kysten ved Kullaberg i nord fins det fantastiske fiskesamfunn som eksempelvis Molle og Arild, og eksklusive badebyer som Torekov og Båstad.

I egenskap av å være en av Europas rikeste jordbruksområder, er Sør-Sverige i en særstilling når det gjelder antall småskalaprodusenter og gårdsbutikker. Lam, vilt, gås og skalldyr smaker fortreffelig. Så følg rådet vårt, og nyt delikatessene i de mange restaurantene, bistroene, barene og kafeene i Malmö.

Besøk vårt nettsted for weekendreiser i Sverige og få flere tips om opplevelser som du ikke bør gå glipp av i Skåne og Sør-Sverige.

Gothenburg in West Sweden

Gøteborg

Bare kjør på Gøteborg! Byen er Sveriges mathovedstad år 2012 og et naturlig stopp ved Sveriges fantastiske vestkyst.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf i Sverige

Sverige har over 480 golfbaner, og sporten er i sterk vekst. Her finner vi alt fra baner i kupert kystterreng til baner i skogen med buktende bekker.

Western harbour in Malmö

Malmø

Hvis du skal reise på byferie i Sør-Sverige, er Malmø stedet. Kosmopolitisk og attraktiv kompakt som den er, fornyer Malmø seg nå med nye innholdsrike bydeler som Västra Hamnen, og fascinerende arkitektur som bygningen Turning Torso.

Lowland hiking in Southern Sweden

Turstier i lavlandet

Turstiene i lavlandet i de sentrale og sørlige delene av Sverige går på kryss og tvers i innlandet, og strekker seg deretter ut mot østkysten, vestkysten og sørkysten. Langsmed alle turstiene florerer det av overnattingssteder, vandrerhjem og campingplasser. 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden