[text]

Umeå – Europas Kulturhovedstad 2014

Det første først - lokalbefolkningen uttaler Umeå som uu-meh. Det burde du også, for Å-en er nemlig stum! Det hele kan virke forvirrende, men hvis du øver deg intenst på å si uu-meh, uu-meh, uu-meh før du drar hit, høres du ut som en veletablert Umeå-innbygger før du vet ordet av det!

Nå som du vet hvordan du skal uttale selve navnet på byen, vil du kanskje vite hvor den er plassert også!

  • Umeå – European Capital of Culture 2014

Umeå – European Capital of Culture 2014

Umeå ligger rundt 600 km nord for Stockholm, i en vik av Bottenviken som ligger mellom Sverige og Finland. Om du drar så langt nord som dette på sommeren, vil du mest sannsynlig oppleve midnattssolen. På denne tiden av året bader nemlig mesteparten av Nord-Sverige i dagslys døgnet rundt!

Akkurat det med midnattssolen er genialt, siden du kommer til å ville holde deg våken lengst mulig for å få med deg maksimalt av Kulturhovedstadens program. Hvis du reiser hit på vinteren og klarer å løsrive deg fra mengdene av forskjellige kulturaktiviteter, kan du til og med få med deg nordlyset som en ekstra bonus – verdens mest spektakulære lysshow.

Vi gir deg gjerne et hint om hva du skal ha med av klær! Hvis du reiser hit på sommeren, så ta med shorts og sandaler. Hvis du drar hit på vinteren, så ta med ullundertøy og dunjakke! 

I tillegg til at Umeå er utnevnt til Europas Kulturhovedstad i 2014, er byen også verdens nordligste kulturhovedstad. Umeå ligger i Nord-Sverige, i et urørt og vakkert naturlandskap som kan ta pusten fra enhver – og med et kulturtilbud som få, om noen andre byer, kan vise maken til.

Det sier seg selv at Umeå, Nord-Sveriges ubestridte stjerne, vil bugne av kulturaktiviteter og festivitas gjennom hele 2014. Men du trenger ikke å vente helt frem til da! Pass på å få med deg showet Caught By Umeå, som drar på Europa-turné i september og oktober 2013 og gir en smaksprøve på alt som skjer i Umeå, Sveriges fire nordligste fylker og Sameland. De står nemlig sammen om arrangementet. Og når vi først nevner Sameland, så vit at programmet i Kulturhovedstaden tar utgangspunkt i de 8 samiske årstidene.

Stem frem din favoritt i Caught by [Umeå]

Nå har du mulighet til å få din stemme hørt og å stemme frem din favoritt i en av Europas største kunstkonkurranser i år - Artists Caught by [Umeå]. Stem her!

Følg oss på Twitter og Instagram

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden