[text]

Lappland

Hvor kan det være - 40 C om vinteren, og 30 C på sommeren? Hvor er Europas siste villmark og hjemmet til Europas eneste urbefolkning, nemlig samene? Hvor er landet med de åtte årstider, nordlyset og midnattssolen? Svaret er Nord-Sverige. I Lappland.

  • Dog sledding in Swedish Lapland
  • Rapadalen in Sarek, Swedish Lapland
  • Treehotel in Swedish Lapland
  • Fishing in Jokkmokk, Swedish Lapland
  • ICEHOTEL in Swedish Lapland
  • Midnight sun at Mount Nuolja at the hour 00:15
  • Northern light in Swedish Lapland

Dog sledding in Swedish Lapland

Nordlyset

The Aurora Sky Station i Abisko nasjonalpark er spesialbygd for å vise frem verdens største lysshow på jordkloden; Nordlyset. Og på grunn av den så å si skyfrie himmelen til enhver tid, finnes det ikke noe bedre sted å oppleve det. Besøk Abisko Mountain Station, ta en stolheis opp til Aurora Sky Station, nyt en gourmetmiddag, len deg tilbake, titt opp på himmelen og se et av de flotteste lysshowene på denne jord.

Midnattssolen

Midt på sommeren er det dagslys hele tiden. Du kan stå på ski helt inn i den varmeste årstiden ved eksotiske Riksgränsen. Spill golf 24 timer i døgnet, uken rundt. Dette området er rett og slett magisk: Elvene i Skellefteå er fulle av laks og ørret, og Umeå er et perfekt sted å sykle, padle kano, seile eller også prøve fjellklatring.

Det finnes fjell som er høye nok

Fjellklatrere og turgåere verdsetter landskapet i Lappland og feriesteder som Abisko, Björkliden og Riksgränsen. I tillegg er terrenget rundt Kebnekaise, Sveriges høyeste fjell, selvsagt populært. Området er et mekka for turgåere og andre eventyrlystne.

Gjør ting, opplev og sosialiser med andre

Her fins det masse å finne på året rundt. Fotturer, slalåm og langrenn, fiske, kanopadling og rafting, klatring, dykking, sykling, hundekjøring, reinsdyrritt, og isbryterturer. Du kan også få et møte med samene selv – Skandinavias urbefolkning som har en unik kultur, egne håndverkstradisjoner og ritualer. Du kan til og med innta en middag på isen i Bottenviken utenfor byen Luleå.

Hoteller du ikke har sett maken til

Det er i Nord-Sverige, og Lappland, at du finner det verdenskjente ICEHOTEL, hvor du kan spise på istallerkener, drikke av isglass og sove i -5 C i et hotell som er laget av is og snø. Eller overnatt i Treehotel som utrolig nok er plassert oppe i trærne i nærheten av Luleå. Dette er et knippe luksuriøse hytter i trærne som bærer engelske navn som UFO, a Room with a View, the Mirrorcube, the Tree Sauna og the Bird’s Nest.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden