[text]

Midnattssolens rike - Polarsirkelen!

Sommerstid smykker området nord for Polarsirkelen seg med 100 dager med midnattssol. Midnattssolen gir Lappland en magisk dimensjon.

  • Northern light in Swedish Lapland

Northern light in Swedish Lapland

Definisjonen på midnattssol er at en skal kunne se solens senter når den står i direkte nordlig retning. Kort sagt betyr det at en må følge nøye med på klokken samtidig.

Hurtigrutas suksess sørger for flere turister i Sverige

I Norge er både Hurtigruta og midnattssolen blitt folkemannseie etter direktesendingen på NRK 2. Svenskene forventer storinnrykk av nordmenn til Abisko sommeren 2011. Men visste du at midnattssolens rake motsetning er nordlyset? Fenomenet oppleves vinterstid når området nord for polarsirkelen mister solen i tre måneder. Det kompakte polarmørket åpner kun for noen få timer med svak sol per dag, og det er i denne perioden en kan oppleve Nordlyset. Mange mener at Nordlyset er en av de mest spektakulære begivenhetene på jorden.

Nordlyset opphavet til mange myter

Nordlys oppstår når elektrisk ladede partikler kastes inn i jordens magnetfelt i høy hastighet ved hjelp av sterk vind. Fenomenet forekommer hele året, men er kun synlig på den mørke vinterhimmelen. Gjennom tidene har nordlysets visuelle drama gitt opphav til mange myter. Det finske navnet “revontulet” betyr reveild, og historien forteller at nordlyset var gnister fra pelsen til fire gigantiske rever. Andre har beskrevet fenomenet som “en skadet drage som kjemper for livet”.

Abisko fjellstasjon, et av de mest populære stedene for nordlysbetraktere, kan staben nesten garantere at gjester som overnatter i minimum tre døgn vil oppleve å se nordlys minst en gang.

Lapporten in Abisko, Swedish Lapland

Svenske nasjonalparker - suveren villmark

Her finner du en liste over noen av Sveriges mest kjente nasjonalparker.

Alpine Botanical Garden in Hemavan

Vandring i Vindelfjellene naturreservat

Vindelfjellenes naturreservat er et av de største beskyttede områdene i Europa, og måler hele 560 000 hektar variert natur. Her fins fantastiske turstier som er profesjonelt oppmerket, herlige fiskevann, og mulighet for å ri tvers over fjellene på islandshester. Overnatte gjør du enten utendørs eller også i hytter eid av Sveriges Turistforening.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden